Barion Pixel

A szittya magyar terepfutó, rettenthetetlen gőgje….

A szittya magyar terepfutó, rettenthetetlen gőgje….

A szittya magyar terepfutó, rettenthetetlen gőgje legyen a szemetekben!

 (By Chevy Van, 18 plusz)

Nem befosni, én sem tudom mit jelent a cím. De elmondom, hol hallottam és megértitek, honnan és miért plagizáltam kicsit átírva. Egy tízes kenuverseny előfutamában a rajtban néhány éve (ráncpöcs masters világbajnokság, 40+), éppen megláttunk hegyomlásnyi oroszokat és szétkokszolt németeket a mellettünk lévő pályákon, mikor rangidősünk Foltán László (Moszkva Olimpia 1980 kenu C2 aranyérem), elmondta ezt a mondatot.

Ott és akkor, kurva jól hangzott, megjegyeztem és eldöntöttem, egyszer leírom. Leírtam, a tartalomhoz semmi köze. Ja és dobott vízen átbukva, hat hajóval kikaptunk, de ez mellékes, mert este fasza volt a bankett, mivel a jamaikai csapattal nyomtuk.

Arról majd egyszer külön írok, hogy lehet vizisíelni egy kukán, egy kajak után kötve, úgy, hogy nem alszik ki a cigi a szádban a víz alatt sem. Megvan a technika.

Örvendünk. Nagyon örvendünk! Azért mert egyre többen vagyunk, akik terepfutóvá válnak és eldöntik, hogy neveznek egy Trail versenyre, a körözést, az aszfaltot, sárra, kövekre, emelkedőkre cserélik. Már írtam egyszer hasonlóról, de mivel év eleje és fogadalmak, változások, hátha itt az ideje újra. Néhány jótanács, kérés, azoktól/nak akik immáron ezen pornófüggő, mazohista, teljesítménykényszeres, különc csapat tagjaivá váltak:

 • Minden futót tisztelünk. Leginkább azokat, akik sokat futnak. Azokat meg még inkább, akik ezt hegyen teszik. De kalapunkat emeljük, mindenki előtt, aki számunkra teljesítményt jelentő sportot űz. Lenézzük azokat, akik gyökerek. Mi döntjük el, kik a gyökerek. Valójában azt hisszük, hogy mindenkinél állatabb, zsírkirály primőr, elitkaszt vagyunk..de ezt nem hírdetjük. De tudjuk.
 • Az számít, hogy terepfutó vagy. Ha beszólsz valakinek a hegyen, aki velünk van, hogy lassú, nagy a segge, szőrös a talpa, Hobbit az anyja, öreg vagy mindig taknyos a mellkasa.. Kiközösítünk. Nem akarunk senkit megváltoztatni, nincs „EGY” példaképünk, sokszínűek vagyunk, a teljesítés céljával.
 • Futás (edzés) közben ha találkozunk valakivel a hegyen, mindig köszönünk. Nem szemetelünk, ha szemetelő erdőjárót látunk, addig ütjük, míg bírjuk, majd megkérjük sporttársunkat, hogy Ő üsse tovább.
 • Ha versenyen, edzés közben, rosszul levő sportársat látunk, megkérdezzük, miben segíthetünk, szarunk az időre.
 • Normálisnak tartjuk a futás közbeni hányást, köpést, orrfújást, pisilést, kisseb illetve rapid, csoportos maszturbációt.
 • Nemi identitásunk háttérbe szorul verseny közben, így bátran lehet fingani bárkinek, csak jelezni kell a boly tagjainak, ha elől mész.
 • Készülünk, enni-inni, csak vészhelyzetben kérünk másoktól, nem lejmolunk. Ha kapunk, azt a célban, zuhanyzás közben visszaadjuk.
 • Nem érdekel senkit, kinek milyen ruhára futja, milyen órája van, mennyit tudott költeni magára. Kifejezetten szarunk rá, abban fut, amiben szeretne és amire telik.
 • Évtizedeken át futunk, nem izgat minket, ha egy verseny kimarad, ha rossz a pálya, ha sérültek vagyunk, ha nem úgy jön össze. Alapvetően nem adjuk fel, csak ha haldoklunk. Illetve egy kicsivel utána.
 • Iszonyat tiszteletet adunk az önkéntes frissítőknek, akik a ponton várnak. Ha tiszteletlen sporttársat látunk, adunk egy pofont neki egy sörpaddal.
 • A gyorsabb futót elengedjük ha előzne, zenével lehetőleg nem futunk versenyen.
 • Népszerüsítjük a Terepfutást egy életen át…
 • Szeretjük és tiszteljük egymást, a szabályokat, az erdőt és azt a szellemiséget, amitől többek vagyunk, mint mások ezen a bolygónJ)

Ha a leírtakat, magadévá tudod tenni, akkor teljes szeretetünk, jedi erőnk és libidónk a Tiéd.

 

Chevy Van