Barion Pixel

Csatlakoztunk a Trail Runner Foundationhoz!

Csatlakoztunk a Trail Runner Foundationhoz!

Trail Runner Foundation

Fuss hasznosan, és megtisztul az ösvény!

Három évvel ezelőtt, a Pireneusokban két terepfutó megunta, hogy mindenfelé szemetet lát az ösvény mellett. Nem maradtak meg a mérgelődésnél, létrejött, és azóta is egyre növekszik a Trail Runner Foundation… Sok-sok „hasznos közösségi futás” volt már azóta, terepfutók és túrázók százai csatlakoztak az ügyhöz, megszületett a TRF címke. Az alapítók erőfeszítéseit megkoronázva kialakultak a környezetért felelősséget vállaló versenyek.

A Trail Runner Foundation napról-napra növekszik, már több mint 370 hivatalos tagja van, és támogatók ezrei osztják meg egymással, illetve másokkal a környezetbarát terepfutás eszméjét.

A szervezet születése

A Trail Runner Foundation ötlete odafönn a hegyekben, terepfutó edzés közben pattant ki Laurent és Nicolas fejéből, amikor minduntalan belebotlottak egy-egy eldobott géles tubusba, nejlonzacskóba vagy papírzsebkendőbe. Első reakciójuk persze néhány cifra kívánság volt a „szemét szemetelők” címére, akik szavakban bár rajonganak a természetért, de ahhoz már túlságosan sietnek, önzők vagy figyelmetlenek, hogy magukkal vigyék azt, ami eddig is elfért a zsákjukban. Rögvest elhatározták, hogy akcióba lépnek, és felszedik az út közben talált szemetet. Majd eszükbe jutott: mi lenne, ha futók ezrei vennék át ezt a szokást? Hiszen mindegyikünk részt vehet játszóterünk, a természet védelmében! Megszületett a Trail Running Foundaton nonprofit szervezet melynek mottója: „Fuss hasznosan!”.

Minden futó aktivista, minden nap!

A szervezet tagjai edzéseken és versenyeken egyaránt felszedik az út közben talált szemetet. Nem is lehetne jobban ötvözni a terepfutás szenvedélyét a környezet védelmével.

Azáltal, hogy blogokban és a social mediában megosztják akcióikat és tapasztalataikat, az aktivisták – akik mindegyike hasznos valahogy a maga szintjén – hozzájárulnak a Trail Runner Foundation közösség kollektív hatékonyságához.

 

A hivatalos Trail Runner Foundation címke

Ez az elszánt törekvés természetesen elvezetette a szervezetet egy címke létrehozásához, amellyel a környezet iránt felelős versenyek rendezőit ismerik el.

A Trail Runner Foundation címke elnyeréséhez, a versenyen be kell tartani a szabályzat megalkuvást nem ismerő pontjait:

  • Figyelemfelhívó akció a verseny előtt és közben,
  • közösségi futás a verseny előtt az útvonal megtisztítására,
  • újra felhasználható poharak és környezetkímélő jelölések alkalmazása,
  • az útvonal megtisztítása a verseny után.

«Hasznos pályabejárás», közösségi futással!

Példát mutatni, cselekedni – ezekben hisz a Trail Runner Foundation. A verseny előtti
«Hasznos pályabejárást» a szervezet helyi nagykövetei és a versenyrendezők szervezik, bárki részt vehet rajta, hogy ellenőrizzék a pályát, és összeszedjék a szemetet.

 

Támogatók

A szervezet rendszeresen kap támogatást a tagoktól, versenyrendezőktől, vagy szponzorált sportolóktól, mint Julien Jorro, Maud Gobert, Guillaume Beauxis vagy Benoît Cori, a Templiers legutóbbi győztese.

A Trail Runner Foundation sok támogató nagyvonalúságára támaszkodhat, amelynek köszönhetően többször felhasználható útvonaljelzéseket vásárolt, és ezeket kölcsönadja versenyrendezőknek, hogy betarthassák a címke használatához fűződő szabályt.

Csatlakozás a Trail Runner Foundation szervezethez

A tagság mindenki előtt nyitva áll, egyszerű kirándulóktól az élsportolókig, de bármely környezetkímélő rendezvény előtt is.

A Trail Runner Foundationhoz 10 EUR hozzájárulás befizetésével itt csatlakozhatsz. 

Minden tagnak matricákat és egy reciklált neoprén karpántot küldenek, a TRF színeiben.

Kapcsolat 

A szervezet web oldala

Facebook oldala

E-mail : contact@trailrunnerfoundation.com 

Tel : +33 6 19 04 15 87

Post cím: Trail Runner Foundation, 8 rue Bellevue, 64420 SOUMOULOU (France)

Fordította: Karlovitz Pupu Kristóf