Barion Pixel

December 17-én nyit a Peaks of Gerecse powered by Salomon!

December 17-én nyit a Peaks of Gerecse powered by Salomon!

December 17-én nyit a Peaks of Gerecse powered by Salomon a soron következő terepfutó kihívás! Természetesen nem csak a terepfutás szerelmeseit várjuk, hiszen a szintidő gyalogos túrázóknak is kedvez.

24 nap all rendelkezésedre, hogy felkeresd a csúcsokat, és végigmenj a Kötelező szakaszon, úgy, hogy elkerülöd a Tiltott területet…

ITINER

Nagy-Gerecse 634M. A Gerecse legmagasabb pontjára a kék háromszög jelzés vezet fel, amiről nyugat felé letérve, 100 méter jelzetlen úton haladva érhető el a csúcson álló geodéziai betontorony. Egy kisebb tarvágás miatt (mely kerítéssel van bekerítve) a kék háromszög jelzés el van terelve. A régi térképeken még a toronyhoz vezet a jelzés.
Nagy-Teke-hegy 356M. Alsóvadácstól nyugatra fekvő hegy, melyre a piros + jelzésről, a Gerecsei öreg tölgynél letérve induló jelzetlen út vezet fel. A tetőn keresztül fut az erdészeti út, eltéveszthetetlen a csúcsdomb, ahol egy vadászles áll. Alternatív (és ajánlott) útvonal a Vörös-hídtól (Tardos-Bikolpuszta közti úton) direktbe fel a gerincen, melyről végig fantasztikus panoráma nyílik a Magas-Gerecsére.
Margit-tető 395M. Bikolpuszta és Pusztamarót közt található hegy, mely a Pisznicétől észak-nyugatra, a piros sáv jelzéstől 350 méterre fekszik. A tetőn, egy nyiladékban álló vadászles mutatja a csúcsot. A Tiltott terület nyugati oldalán futó jelzetlen úton is megközelíthető.
Nagy-Eménkes 525M. A Tiltott területtől északra fekvő csúcs, mely az Eménkes-nyeregnél, a piros sáv jelzésről letérve érhető el. A csúcsdomb egyértelműen mutatja a hegy legmagasabb pontját.
Kis-Gerecse 498M. Pusztamarót és a Nagy-Gerecse közt található csúcs. Legkönnyebben a piros + jelzésről északra letérve érhető el. A tetőről szép kilátás nyílik keleti irányba.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZ

A Titkos-fal kilátás, és a Kis-Gerecse oldalában futó kék sáv jelzés közötti 750 méter hosszú, a felhagyott kőfejtők udvarában futó ösvény, mely a Gerecse-tetőtől északra található. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Gerecse két csúcsa (Farkas-hegy) fokozottan védett terület van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A fokozottan védett terület a Pusztamaróttól észak-nyugatra található Pisznice (534M) körül található rész. Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak! A védett terület határán futó utak használhatók.

Minden további információ itt.