Barion Pixel
 
AZ ÉV UTOLSÓ VERSENYE

Ensport Budai Trail

ENSPORT BUDAI TRAIL

FUSS VELÜNK AZ ÉV UTOLSÓ VERSENYÉN!

Az Ensport Budai Trail teltházas. 700-an neveztek, ezért lezártuk a regisztrációt. Lemaradtál a nevezésről? Figyeld a verseny Facebook eseményénél a posztokat, és vedd át egy sérült futó regisztrációját! A nevezések átírása díjmentes.

A verseny befutóérme

VERSENY INFORMÁCIÓK

Dátum: 2024. december 1. (vasárnap)
Rajt & Cél: 2089 Telki, Sportcsarnok, Kamilla u 1-3
Edition: 11
Létszámlimit: 700 fő

ENSPORT BUDAI TRAIL L

Táv és szintemelkedés: 26,7km / 822m+
Rajtidő: 10:00
Szintidő: 5 óra
Frissítőpontok száma: 3
Létszámlimit: 150 fő

ENSPORT BUDAI TRAIL M

Táv és szintemelkedés: 17,3km / 527m+
Rajtidő: 10:30
Szintidő: 4 óra
Frissítőpontok száma: 2
Létszámlimit: 175 fő

ENSPORT BUDAI TRAIL S

Táv és szintemelkedés: 13,5km / 490m+
Rajtidő: 11:00
Szintidő: 3 óra
Frissítőpontok száma: 1
Létszámlimit: 175 fő

RACE SCHEDULE

2024. december 1. (vasárnap)

08:45-09:45 Rajtcsomag felvétel L táv
09:15-10:15 Rajtcsomag felvétel M táv
09:15-10:45 Rajtcsomag felvétel S táv
10:00 Rajt L táv
10:30 Rajt M táv
11:00 Rajt S táv
11:30-15:30 Lunch
13:00 Eredményhirdetés S táv
13:00 Eredményhirdetés M táv
13:30 Eredményhirdetés M táv
14:00 Szintidő vége S táv
14:30 Szintidő vége M táv
15:00 Szintidő vége L táv
16:00 Versenyközpont zár

NÉVADÓ TÁMOGATÓNK AZ ENSPORT

Hitelesség, Szakmaiság, Együttműködés

Ez a három legfontosabb érték számunkra! Amatőr és hobbi állóképességi sportolóknak nyújtunk prémium sportszolgáltatásokat, melyek segítségével a maximumot tudják kihozni magukból az edzéseik és a versenyek során. Szakterületünk a futás, a triatlon, a kerékpár és az úszás.Évente 250+ egyéni csúcsot teljesítenek sportolóink ezekben a sportágakban szakmai segítségünkkel, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Fontos számunkra, hogy sportolóink igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni, ezért alkottuk meg az #ENSPORTSYSTEM-et, amivel a sportolni vágyókat a fejlődés első mérföldkövét jelentő állapotfelméréstől kezdődően segítjük a célig vezető úton.

TÁMOGATÓNK A SQUEEZY SPORT NUTRITION

A SQUEEZY VEZÉRMOTÍVUMA. AMI ARRA ÖSZTÖNÖZ MINKET, HOGY A TERMÉKEINKET FOLYAMATOSAN FEJLESSZÜK.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy termékválasztékunkat annak érdekében fejlesszük tovább, hogy a világon minden egészségtudatosan élő ember részére a legmegfelelőbb terméket kínálhassuk fel. Folyamatos célunk az, hogy az aktuális trendekhez igazodjunk és az atléták szükségleteinek megfelelő termékfejlesztéseket hajtsunk végre.

#1 SPORTOLÓKTÓL – SPORTOLÓKNAK

A termék hasson gyorsan, hatékonyan, minden ember gyormra könnyen fogadja be, íze legyen változatos, könnyen lehessen kezelni és könnyen magunkkal tudjuk vinni. Ezek a legfontosabb szempontok minden új SQUEEZY termékfejlesztésekor.
Fejlesztéseink központjában alapvetően a sportolók szükségletei és kívánalmai állnak, melyek megfelelnek az edzés- és versenykövetelményeiknek.
Mindig is így volt és így is marad: SQUEEZY a világ első energia zseléje – sportolóktól sportolónak! A fejlesztések során – folyamatos innovációkat is szem előtt tartva – újabb és újabb mérföldköveket fogunk lefektetni, mint pl. az ízletesen sós Tomato Gel (paradicsom zselé). Továbbra is vállaljuk a legújabb követelményeket megkívánó kihívásokat, melyekkel eleget tehetünk az atléták ígényeinek.

#2 MINDEN, AMIRE A SZERVEZETNEK SZÜKSÉGE VAN – SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Ezen mottót követve a SQUEEZY® termékeinket céltudatosan, kizárólag azon összetevőkre korlátoztuk, amelyekre a szervezetünknek a különböző testi terheléses fázisokban szüksége van: míg szervezetünk terheléses igénybevételekor, a megfelelő energiát biztosító termékeink szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, addig regenerációt elősegítő termékeink kiegészítő fehérjéket, ill. aminosavakat, valamint vitaminokat tartalmaznak, melyre sportolás előtt és után van szükségünk.

A SQUEEZY termékek éppen ezért rendkívül kímélik a gyomrot és jól emészthetők.

#3 EGYSZERŰSÉG – MELY A LEGJOBB GYAKORLATI TESZTEKEN ALAPUL.

Minden termékünkön azonnal észrevehető, hogy azokat piacra bocsátás előtt kiadós gyakorlati teszteknek vetettük alá. Az alkalmazás, adagolás és kezelhetőség minden területen a sajátos igényeknek megfelelően lettek előállítva.

A sportoló számára ez annyit jelent, hogy szervezetét a megterhelés előtt, közben és azután is elláthatja a szükséges alapvető, létfontosságú anyagokkal: hatékony, egyszerű és kényelmes.

A SQUEEZY-nek köszönhetően a sportoló kizárólag a lényegre koncentrálhat – a teljesítmény növelésére jó közérzet mellett.

BUDAI-HEGYSÉG

A Budai-hegység kistáj, ami a Dunántúli-középhegység, azon belül a Dunazug-hegyvidék része.[1] Legmagasabb pontja a Nagy-Kopasz (559 méter), Budapest területén pedig a János-hegy (527 m), legalacsonyabb pontja a hegység délkeleti részén található (107 méter). Területe 201 km².[1]

Északon a Pilis határolja, a Tinnye és Piliscsaba térségéből délkelet-keleti irányú gerinc északi lejtője. A hegység északi határa párhuzamosan fut az Aranyhegyi-patakkal és a 10-es úttal. Kelet felé a Duna, illetve a Vác–Pesti-Duna-völgy határolja, mivel a hegység nem megy el a Dunáig, Budapest vízivárosi része már nem része a kistájnak. Délen a Budakeszi-medence ékelődik be a hegységbe, de nem része annak. A hegység déli határa Budaörs északi széle, a Csíki-hegyek vonulata még a Budai-hegységhez tartozik. Nyugaton a Zsámbéki-medence határolja a Budai-hegységet, északnyugaton pedig, Tinnyénél a keleti-Gerecse határolja.

A Budai-hegység főtengelyében lévő törésvonal, az északnyugat-délkeleti irányú Hűvösvölgy és a Nagykovácsi-medence két fő részre osztja a hegységet, az északi és a déli részre.[2]

Az északi részen két rögsorozat húzódik, az egyiknek két ága van:

 1. RózsadombFerenc-hegyLátó-hegyKecske-hegyÚjlaki-hegy
 2. Mátyás-hegyRemete-hegyTábor-hegy

Ez a két ág fogja közre a Szépvölgyi-medencét és egyesül a Hármashatár-hegyben, ami egy vonulatként folytatódik tovább a Pesthidegkúti-medence északi részén: Csúcs-hegySzarvas-hegyKálvária-hegy.

Az északi rész másik rögsorozata a Fazekas-hegyHosszúerdő-hegyRemete-hegyKerek-hegyZsíros-hegyNagy-SzénásBükköstető. A két északi vonulat között folyik a Jegenye-völgy patakja.

A déli részt is két csoportra lehet osztani. Az elsőt a Széchenyi-hegyJános-hegyNagy-Hárs-hegy alkotja, ehhez csatlakozik a Nagy-Kopasz csoportja, aminek a földrajzi helyzete még az 1950-es években is vitatott volt, akkoriban a Gerecséhez is szokták sorolni.[3] A déli rész másik ága a kicsi, alacsony de meredek, sziklás hegyek (sasbércek) vonulata: Gellért-hegySas-hegyÖrdög-oromBudaörsi-hegyCsíki-hegyek.

Flóra[szerkesztés]

A hegység nagy részét cseres–tölgyesek és gyertyános–tölgyesek borítják. A hűvösebb területeken bükkösök és bükkelegyes erdők is előfordulnak (pl. a Normafa környéke). A völgyekben és a domboldalakon jellemző a lejtősztyepprét, a sziklás területeken pedig a dolomit sziklagyep, benne a szigorúan védett árvalányhajjal. Budaörs felett a sziklagyepben fellelhető ritkaság a magyar gurgolya, a borzas vértő és a henye boroszlán.

A Budai-hegység területén bennszülött a pilisi len, de előfordul a budai berkenye, a budai hölgymál, a budai nyúlfarkfű, a hegyi tarsóka és a csikófark is. A löszös részeken megtalálható a törpemandula, a tölgyesekben a lakott területekhez közel pedig a téltemető, az erdei ciklámen és az egyre ritkább gyapjas gyűszűvirág nyílik. A turizmus és a telekspekuláció ugyanakkor veszélyt jelent e fajok számára, ma már nincs például Boldogasszony papucsa.

Fauna[szerkesztés]

A Budai-hegység állatvilága gazdag, leginkább a madár-, és a rovarvilág tekintetében.

Mivel a mészkőhegység meglehetősen vízszegény, így a kétéltű-fauna gyér, a hüllők közül azonban megtalálható itt a lábatlan gyík, a pannon gyík és különféle siklófajok, pl. a haragos-, és a rézsikló. A madarakat leginkább a kisebb énekesek, illetve bizonyos ragadozók, pl. héja, egerészölyv, vörös vércse képviselik. Egykor fészkelt itt a kabasólyom, az uhu, a kígyászölyv, a vörös vércse, a darázsölyv, a kerecsensólyom és a kövirigó is, de a hollónak és a fekete harkálynak ma is stabil állománya van. Nagyvadak is előfordulnak, mint pl. a dámszarvas és a vaddisznó, bár életterük egyre szűkül. Jelen van még az őz, a muflon, az ürge és a nyuszt is. Napnyugta után megjelennek a különféle denevérfajok is, rovarokra vadászva.

Szöveg: Wikipédia

A RAJT-CÉL HELYSZÍN: TELKI

Telki a budapesti agglomeráció nyugati szektorában, Budapesttől 21 kilométerre, Budakeszitől 9 kilométerre nyugatra található, a Zsámbéki-medence északkeleti peremén. A fővárostól a Budai-hegység koszorúja, a tőle északabbra fekvő Nagykovácsitól e hegységnek a legmagasabb része (a Nagy-Kopasszal) választja el.

A telki monostor és a falu első, oklevélbeli említése 1198-ból származik.

A telki bencés monostor alapítása minden valószínűség szerint I. István királynak köszönhető. 1227-ben IV. László a Nyulak-szigetén élő apácáknak adta; 1397-ben az esztergomi érseké volt, 1455-től Garai nádoré lett, 1516-ban II. Ulászló király a pannonhalmi bencéseknek adományozta. A törökök 1543-ban feldúlták, majd 1690-ben, a török elleni utóvédharcban ismét elpusztult.

A település újraéledése akkor kezdődött, amikor Mária Terézia rendeletére szász- és frankországi németeket telepítettek itt le, és valószínűleg az erdőkbe menekült egykori lakosság is visszaszivárgott. A második világháború végén a németeket kitelepítették, helyükbe Erdélyből elűzött székely magyarok kerültek.

A rendszerváltást követően Telki fejlődése és épülése nekilendült, mert a jó környezeti adottságokkal rendelkező község a fővárosból kiköltözők kedvelt célpontjává vált. Lakossága a korábbiakhoz képest jelentősen megnőtt, részben alvófaluvá alakult.

GPS TRACK ÉS TÉRKÉPEK
ENSPORT BUDAI TRAIL L: 26.7 km / 822 m+
ENSPORT BUDAI TRAIL M: 17.3 km / 527 m+
ENSPORT BUDAI TRAIL S : 13.5 km / 490 m+
REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációra 2024. október 7. (hétfő) 12:00 és 2024. november 24. (vasárnap) 12:00 között van lehetőség a létszámlimit (700 fő a három távon) erejéig.

A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

PRIORITY REGISZTRÁCIÓ

A Terepfutás.hu Clubtagok számára a Priority regisztrációra 2024. október 3. (csütörtök) 12:00 és 2024. október 5. (szombat) 12:00 között van lehetőség.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

CHARITY REGISZTRÁCIÓ

A Charity regisztrációra 2024. november 24. (vasárnap) 12:00 és 2024. november 29. (péntek) 12:00  között van lehetőség a létszámlimit (12 fő) erejéig.

Az Ensport Budai Trail nevezési idejének vége után, a nevezésről lemaradt futóknak lehetőséget adunk a versenyen való indulásra a következő feltételekkel:

 • A Charity regisztráció utáni 24 órán belül, de legkésőbb 2024. november 29. (péntek) 13 óráig átutalja a nevezési díj kétszeresét a Suhanj Alapítvány számlájára: Magnetbank: 16200113-18514759.
 • Az átutalási bizonylatot elküldi az info@terepfutas.hu címre.
 • A rajtszám átvétele nevezésnek minősül. A résztvevő ezzel elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
 • A fent említett nevezési díjak a Suhanj! Alapítványnál maradnak, abból a Terepfutás.hu semmilyen formában nem részesül.
VIP REGISZTRÁCIÓ

A VIP regisztráció 2024. október 4-én 12:00 órakor nyílik.

 •  Kör bérletesek – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetni, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az alábbi támogatott csapatokból 1 fő: CoffeeRUN,  Hoka Runners Hungary, Jakus Team, Síkhülyék, Salomon Team Hungary, SZUME – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetniük, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az életműdíjasok – László Szilvia és Ispánki Zoltán. Ők Lifetime bérletet kaptak a Terepfutás.hu összes versenyére.
NEVEZÉSI DÍJAK

Ensport Budai Trail L: 17.500 Forint / ? Euro

Ensport Budai Trail M: 16.500 Forint / ? Euro

Ensport Budai Trail S: 15.500 Forint / ? Euro

MIT TARTALMAZ A NEVEZÉSI DÍJ?
 • szalagokkal és táblákkal jelölt útvonal,
 • befutóérem,
 • fényképek,
 • névre szóló rajtszám,
 • elektronikus időmérés,
 • frissítés a verseny során,
 • egészségügyi biztosítás (mentő, mentőorvos),
 • csomagmegőrzés,
 • zuhanyzási lehetőség,
 • háromféle választható meleg étel a célban (vegan gluten free, vegetáriánus, húsos),
 • befutósör (alkoholmentes, vagy alkoholmentes gyümölcsös),
 • 27% ÁFA
 • a verseny.
RAJTCSOMAG ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtcsomag felvétel a rajtban történik.

 • A rajtcsomag felvételhez fényképes igazolvány és 1 db 5.000 Ft-os bankjegy (az időmérő chip letéti díja) szükséges.
 • A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni a verseny teljes ideje alatt.
 • A rajtszámot módosítani, a rajta lévő szövegből bármennyit letakarni tilos.
 • Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik.
 • A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként.
 • A letéti díjat a chip leadása után, a célban kapják vissza a résztvevők.
NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS LEMONDÁSA

A nevezést kizárólag e-mailben (info@terepfutas.hu) lehet átadni 2023. december 3. (vasárnap) 12:00 óráig. Az átadásról a nevezésről lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő nevét, születési idejét, e-mail címét, telefonszámát és a választott ételt.

A nevezést kizárólag emailben (info@terepfutas.hu) lehet lemondani, 2023. november 30. (csütörtök) 12:00 óráig. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehet.

FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontok kínálata: víz, Squeezy sportital, Squeezy sótabletta, Coca-Cola, sós és édes kekszek, Haribo gumicukor, Milka csokoládé, olívabogyó, savanyúság, sajt, gyümölcs és aszalt gyümölcs, elsősegély készlet + női higiéniai termékek.

A frissítőpontok helye:

 • L  5, 14 és 22 km-nél
 • M  5 és 12 km-nél
 • S 8 km-nél

A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

MELEGÉTEL ÉS BEFUTÓSÖR A CÉLBAN

A regisztráció során háromféle melegétel (húsos, vegetáriánus, vegan / gluten-free)  és kétféle befutósör (alkoholmentes, alkoholmentes citromos) közül választhatsz.

A melegételhez tányért nem adunk, hozd el a sajátod!

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban, fényképes igazolvány, minimum fél literes víztartály, vagy kulacs.

Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését.

A verseny ideje alatt a pályabírók bármikor ellenőrizhetik a kötelező felszerelés meglétét. Az a résztvevő, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnali kizárásra kerül. A kötelező felszerelést a dobogósoknál a célba érést követően automatikusan ellenőrizzük.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2023. november 26. előtt törölni kell, a versenyzők két lehetőségből választhatnak:
– kérik a nevezési díj 50%-nak visszautalását
– a nevezési díjat két éven belül 100%-ban  felhasználhatják egy másik Terepfutás.hu versenyen.
Amennyiben a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2023. november 26. után törölni kell, a szervezők nevezési díjat nem fizetnek vissza, a befizetett nevezési díjak 50%-a két éven belül felhasználható egy másik Terepfutás.hu versenyen.