Barion Pixel
 
A VÉRTES LANKÁI NYÁRON IS VÁRNAK!

Ensport Vértes Trail

ENSPORT VÉRTES TRAIL

A VÉRTES LANKÁI NYÁRON IS VÁRNAK!

A VERSENYT 2024-BEN NEM RENDEZZÜK MEG!

A verseny befutóérme

VERSENY INFORMÁCIÓK

Dátum: 2024. június 30. (vasárnap)
Rajt & Cél: 8060, Mór, Táncsics Mihály u 25.
Edition: 4
Létszámlimit: 500 fő

ENSPORT VÉRTES TRAIL L

Táv és szintemelkedés: 30.5 km / 810m+
Rajtidő: 10:00
Szintidő: 5 óra
Frissítőpontok száma: 3
Létszámlimit: 150 fő

ENSPORT VÉRTES TRAIL M

Táv és szintemelkedés: 20.5km / 610m+
Rajtidő: 10:30
Szintidő: 4 óra
Frissítőpontok száma: 2
Létszámlimit: 175 fő

ENSPORT VÉRTES TRAIL S

Táv és szintemelkedés: 10,5km / 350m+
Rajtidő: 11:00
Szintidő: 3 óra
Frissítőpontok száma: 1
Létszámlimit: 175 fő

RACE SCHEDULE

2024. június 30. (vasárnap)

08:45-09:45 Rajtcsomag felvétel L táv
09:15-10:15 Rajtcsomag felvétel M táv
09:15-10:45 Rajtcsomag felvétel S táv
10:00 Rajt L táv
10:30 Rajt M táv
11:00 Rajt S táv
11:30-15:30 Lunch
13:00 Eredményhirdetés S táv
13:00 Eredményhirdetés M táv
13:30 Eredményhirdetés M táv
14:00 Szintidő vége S táv
14:30 Szintidő vége M táv
15:00 Szintidő vége L táv
16:00 Versenyközpont zár

NÉVADÓ TÁMOGATÓNK AZ ENSPORT

Hitelesség, Szakmaiság, Együttműködés

Ez a három legfontosabb érték számunkra! Amatőr és hobbi állóképességi sportolóknak nyújtunk prémium sportszolgáltatásokat, melyek segítségével a maximumot tudják kihozni magukból az edzéseik és a versenyek során. Szakterületünk a futás, a triatlon, a kerékpár és az úszás.Évente 250+ egyéni csúcsot teljesítenek sportolóink ezekben a sportágakban szakmai segítségünkkel, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Fontos számunkra, hogy sportolóink igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni, ezért alkottuk meg az #ENSPORTSYSTEM-et, amivel a sportolni vágyókat a fejlődés első mérföldkövét jelentő állapotfelméréstől kezdődően segítjük a célig vezető úton.

TÁMOGATÓNK A SQUEEZY SPORT NUTRITION

A SQUEEZY VEZÉRMOTÍVUMA. AMI ARRA ÖSZTÖNÖZ MINKET, HOGY A TERMÉKEINKET FOLYAMATOSAN FEJLESSZÜK.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy termékválasztékunkat annak érdekében fejlesszük tovább, hogy a világon minden egészségtudatosan élő ember részére a legmegfelelőbb terméket kínálhassuk fel. Folyamatos célunk az, hogy az aktuális trendekhez igazodjunk és az atléták szükségleteinek megfelelő termékfejlesztéseket hajtsunk végre.

#1 SPORTOLÓKTÓL – SPORTOLÓKNAK

A termék hasson gyorsan, hatékonyan, minden ember gyormra könnyen fogadja be, íze legyen változatos, könnyen lehessen kezelni és könnyen magunkkal tudjuk vinni. Ezek a legfontosabb szempontok minden új SQUEEZY termékfejlesztésekor.
Fejlesztéseink központjában alapvetően a sportolók szükségletei és kívánalmai állnak, melyek megfelelnek az edzés- és versenykövetelményeiknek.
Mindig is így volt és így is marad: SQUEEZY a világ első energia zseléje – sportolóktól sportolónak! A fejlesztések során – folyamatos innovációkat is szem előtt tartva – újabb és újabb mérföldköveket fogunk lefektetni, mint pl. az ízletesen sós Tomato Gel (paradicsom zselé). Továbbra is vállaljuk a legújabb követelményeket megkívánó kihívásokat, melyekkel eleget tehetünk az atléták ígényeinek.

#2 MINDEN, AMIRE A SZERVEZETNEK SZÜKSÉGE VAN – SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Ezen mottót követve a SQUEEZY® termékeinket céltudatosan, kizárólag azon összetevőkre korlátoztuk, amelyekre a szervezetünknek a különböző testi terheléses fázisokban szüksége van: míg szervezetünk terheléses igénybevételekor, a megfelelő energiát biztosító termékeink szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, addig regenerációt elősegítő termékeink kiegészítő fehérjéket, ill. aminosavakat, valamint vitaminokat tartalmaznak, melyre sportolás előtt és után van szükségünk.

A SQUEEZY termékek éppen ezért rendkívül kímélik a gyomrot és jól emészthetők.

#3 EGYSZERŰSÉG – MELY A LEGJOBB GYAKORLATI TESZTEKEN ALAPUL.

Minden termékünkön azonnal észrevehető, hogy azokat piacra bocsátás előtt kiadós gyakorlati teszteknek vetettük alá. Az alkalmazás, adagolás és kezelhetőség minden területen a sajátos igényeknek megfelelően lettek előállítva.

A sportoló számára ez annyit jelent, hogy szervezetét a megterhelés előtt, közben és azután is elláthatja a szükséges alapvető, létfontosságú anyagokkal: hatékony, egyszerű és kényelmes.

A SQUEEZY-nek köszönhetően a sportoló kizárólag a lényegre koncentrálhat – a teljesítmény növelésére jó közérzet mellett.

VÉRTES NATURPARK

A Vértes, vagy ritkábban Vértes hegység, gyakran és helytelenül Vértes-hegység szűken vett területe, amely a Dunántúli-középhegység 314 négyzetkilométer nagyságú része a Bakony és a Gerecse között terül el a Velencei-hegység és a Velencei-tó szomszédságában, két megyeszékhely, Székesfehérvár és Tatabánya közötti területen. A Vértes mint tájegység 300–400 méter magas hegységet és az azt körülvevő pusztákat, réteket foglal magába.

A síkság és a hegység találkozásában rendkívül változatos domborzati viszonyok és klímahatások eredményeként ritka, gazdag élővilág figyelhető meg. A hófehér dolomittömbök tagolta hegyoldalak déli peremét szubmediterrán klímaviszonyok mellett sziklagyepek és karsztbokorerdők borítják, míg a völgyek északi oldalán magashegységet idéző, alhavasi jellegű növényritkaságok rejtőznek.

Ősszel a déli Vértesben a kivillanó fehér sziklákat díszítő, sokak szerint a kanadai indián nyarat idéző színpompában, a cserszömörce sokszínű lombszíneződésében gyönyörködhet az idelátogató.

A Vértes faunája a Bakonyicum flóravidék veszprémi flórajárásához tartozik, de területén pontusi-mediterrán fajok is előfordulnak. A fás növénytársulások mellett gyakoriak a sziklagyepek, melyek sok ritka növénynek nyújtanak élőhelyet. Az erdők fele cseres-tölgyes, melynek gazdag gyepszintjén csenkeszek, hegyi sás, harangvirág, és hölgymál él. A szárazabb, lúgos talajú területeken mészkedvelő tölgyesek (molyhos-, kocsánytalan– és csertölgy) jellemzőek, ahol a cserjeszint is fejlett (húsos som, veresgyűrűs som, ostorménfa), a gyepszinten pedig tarka nőszirom, magyar zergevirág, orvosi macskagyökér és a nagy ezerjófű honosak. A déli lejtőkön a szárazságtűrő karsztbokorerdők fordulnak elő. Fái a molyhos tölgy, a virágos kőris, cserjéi a cserszömörce, pukkanó dudakürt és berkenyefajok, lágyszárúi a sziklai üröm, borzas szulák és a sulyoktáska. Csákvár felett a keleti gyertyán, a dolomit sziklagyepeken pedig a medvefül kankalin a különleges növények. Az északi területeken a hegység kis magassága ellenére is előfordulnak bükkösök, ahol a névadó faj hegyi juharral, hegyi szillel és nagylevelű hárssal, helyenként magas kőrissel elegyedik. Az aljnövényzetben iszalag, gímpáfrány, vérehulló fecskefű, erdei turbolya, nehézszagú gólyaorr, kontyvirág és pézsmaboglár élnek. A naposabb lejtőkön hársas törmeléklejtő-erdők találhatóak. A sziklákon hólyagpáfrány, hölgyharaszt, vesepáfrány, zöld fodorka húzódnak meg. Ezen kívül gyertyános-tölgyesek, a patakok mentén égeresek és telepített feketefenyvesek teszik változatosabbá a Vértes növénytársulásait.[9]

A fokozottan védett Fáni-völgy[10] szikláin nyílik a cifra kankalin.[11] Ez a növényfaj igen kényes. Alhavasi faj, a sziklás környezetet és a napfényt kedveli, de egyben hűs, páradús levegőre is szüksége van.

A RAJT-CÉL HELYSZÍN: MÓR

Mór (németül: Moor) város Fejér vármegyében, a Móri járás székhelye, a megye harmadik legnépesebb települése Székesfehérvár és Dunaújváros után. Ősi bortermelő város, a Móri borvidék központja.

1758-ban Mór Mária Teréziának köszönhetően mezővárossá lett.[6] Ő telepítette be a svábokat a török hódoltság miatt elnéptelenedett Mórra.

1848. december 30-án Perczel Mór honvédtábornok és Jellasics horvát bán seregei a város határában vívták a móri ütközetet, amely a magyar csapatok vereségével végződött. A vereség következtében megnyílt az út a császári csapatok számára Pest-Buda elfoglalására.[7]

Mór 1984-ben – akkor 100. magyar városként – városi rangot kapott. 

GPS TRACK ÉS TÉRKÉPEK
ENSPORT VÉRTES TRAIL L: 30.5 km / 810 m+
ENSPORT VÉRTES TRAIL M: 20.5 km / 610 m+
ENSPORT VÉRTES TRAIL S : 10.5 km / 350 m+
REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációra 2024. április  29. (hétfő) 12:00 és 2024. június 23. (vasárnap) 12:00 között van lehetőség a létszámlimit (500 fő a három távon) erejéig.

A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

PRIORITY REGISZTRÁCIÓ

A Terepfutás.hu Clubtagok számára a Priority regisztrációra 2024. április 26. (péntek) 12:00 és 2024. április 28. (vasárnap) 12:00 között van lehetőség.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

CHARITY REGISZTRÁCIÓ

A Charity regisztrációra 2024. június 23. (vasárnap) 12:00 és 2024. június 29. (szombat) 12:00  között van lehetőség a létszámlimit (10 fő) erejéig.

Az Ensport Vértes Trail nevezési idejének vége után, a nevezésről lemaradt futóknak lehetőséget adunk a versenyen való indulásra a következő feltételekkel:

 • A Charity regisztráció utáni 24 órán belül, de legkésőbb 2024. június 29. (szombat) 13 óráig átutalja a nevezési díj kétszeresét a Suhanj Alapítvány számlájára: Magnetbank: 16200113-18514759.
 • Az átutalási bizonylatot elküldi az info@terepfutas.hu címre.
 • A rajtszám átvétele nevezésnek minősül. A résztvevő ezzel elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
 • A fent említett nevezési díjak a Suhanj! Alapítványnál maradnak, abból a Terepfutás.hu semmilyen formában nem részesül.
VIP REGISZTRÁCIÓ

A VIP regisztráció 2024. április 26-án 12:00 órakor nyílik.

 •  Kör bérletesek – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetni, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az alábbi támogatott csapatokból 1 fő: CoffeeRUN, Hoka Runners Hungary, Salomon Team Hungary, Team Zsófi, MUSZE Team, Jakus Team, Futobolond Team, Gizionok, Bódi Pisti Running Team, Edelényi Futók Egyesülete – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetniük, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az életműdíjasok – László Szilvia és Ispánki Zoltán. Ők Lifetime bérletet kaptak a Terepfutás.hu összes versenyére.
NEVEZÉSI DÍJAK

Ensport Vértes Trail L: 17.500 Forint / 42 Euro

Ensport Vértes Trail M: 16.500 Forint / 39 Euro

Ensport Vértes Trail S: 15.500 Forint / 37 Euro

MIT TARTALMAZ A NEVEZÉSI DÍJ?
 • szalagokkal és táblákkal jelölt útvonal,
 • befutóérem,
 • fényképek,
 • névre szóló rajtszám,
 • elektronikus időmérés,
 • frissítés a verseny során,
 • egészségügyi biztosítás (mentő, mentőorvos),
 • csomagmegőrzés,
 • zuhanyzási lehetőség,
 • háromféle választható meleg étel a célban (vegan gluten free, vegetáriánus, húsos),
 • befutósör (alkoholmentes, vagy alkoholmentes gyümölcsös),
 • 27% ÁFA
 • a verseny.
RAJTCSOMAG ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtcsomag felvétel a rajtban történik.

 • A rajtcsomag felvételhez fényképes igazolvány és 1 db 5.000 Ft-os bankjegy (az időmérő chip letéti díja) szükséges.
 • A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni a verseny teljes ideje alatt.
 • A rajtszámot módosítani, a rajta lévő szövegből bármennyit letakarni tilos.
 • Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik.
 • A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként.
 • A letéti díjat a chip leadása után, a célban kapják vissza a résztvevők.
NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS LEMONDÁSA

A nevezést kizárólag e-mailben (info@terepfutas.hu) lehet átadni 2024. június 24. (hétfő) 12:00 óráig. Az átadásról a nevezésről lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő nevét, születési idejét, e-mail címét, telefonszámát és a választott ételt.

A nevezést kizárólag emailben (info@terepfutas.hu) lehet lemondani, 2024. június 21. (péntek) 12:00 óráig. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehet.

FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontok kínálata: víz, Squeezy sportital, Squeezy sótabletta, Coca-Cola, sós és édes kekszek, Haribo gumicukor, Milka csokoládé, olívabogyó, savanyúság, sajt, gyümölcs és aszalt gyümölcs, elsősegély készlet + női higiéniai termékek.

A frissítőpontok helye:

 • L  8, 15 és 25 km-nél
 • M  5 és 15 km-nél
 • S 6 km-nél

A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

MELEGÉTEL ÉS BEFUTÓSÖR A CÉLBAN

A regisztráció során háromféle melegétel (húsos, vegetáriánus, vegan / gluten-free)  és kétféle befutósör (alkoholmentes, alkoholmentes citromos) közül választhatsz.

A melegételhez tányért nem adunk, hozd el a sajátod!

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban, fényképes igazolvány, minimum fél literes víztartály, vagy kulacs.

Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését.

A verseny ideje alatt a pályabírók bármikor ellenőrizhetik a kötelező felszerelés meglétét. Az a résztvevő, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnali kizárásra kerül. A kötelező felszerelést a dobogósoknál a célba érést követően automatikusan ellenőrizzük.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. június 1. előtt törölni kell, a versenyzők két lehetőségből választhatnak:
– kérik a nevezési díj 50%-nak visszautalását
– a nevezési díjat két éven belül 100%-ban  felhasználhatják egy másik Terepfutás.hu versenyen.
Amennyiben a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2024. június 1. után törölni kell, a szervezők nevezési díjat nem fizetnek vissza, a befizetett nevezési díjak 50%-a két éven belül felhasználható egy másik Terepfutás.hu versenyen.