Barion Pixel
 
TÖRJ A CSÚCSRA!

5 Peaks of Gerecse powered by Salomon

5 Peaks of Gerecse powered by Salomon

Info

A Peaks of Hungary egy gyűjtőnév. Olyan kihívásokat foglal magába, amiket egyénileg vagy csoportosan lehet teljesíteni egy előre megadott időszakban, tetszőleges útvonalon, de adott szintidőn belül. A kihívások önellátóak, melynek során a résztvevő(k) feladata a tájékozódás, a csúcsok megtalálása, az útvonal kiválasztása. A Peaks of Hungary nem instant és nem verseny!
A Börzsönnyel kezdtünk, folytattuk a Budaival,most jön a Gerecse, utána pedig még 4 hegység .

Regisztráció

 

PEAKS OF GERECSE, A KÖTELEZŐ SZAKASZ ÉS A TILTOTT TERÜLET

1. Nagy-Gerecse 634M
2. Nagy-Teke-hegy 356M
3. Margit-tető 395M
4. Nagy-Eménkes 526M
5. Kis-Gerecse 498M
Kötelező szakasz: a Titkos-fal kilátás, és a Kis-Gerecse oldalában futó kék sáv jelzés közötti 750 méter hosszú, a felhagyott kőfejtők udvarában futó ösvény, mely a Gerecse-tetőtől északra található. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.
Tiltott terület: a Pusztamaróttól észak-nyugatra található Pisznice (534M) körül található fokozottan védett rész. Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak! A védett terület határán futó utak használhatók.

ITINER

Nagy-Gerecse 634M. A Gerecse legmagasabb pontjára a kék háromszög jelzés vezet fel, amiről nyugat felé letérve, 100 méter jelzetlen úton haladva érhető el a csúcson álló geodéziai betontorony. Egy kisebb tarvágás miatt (mely kerítéssel van bekerítve) a kék háromszög jelzés el van terelve. A régi térképeken még a toronyhoz vezet a jelzés.
Nagy-Teke-hegy 356M. Alsóvadácstól nyugatra fekvő hegy, melyre a piros + jelzésről, a Gerecsei öreg tölgynél letérve induló jelzetlen út vezet fel. A tetőn keresztül fut az erdészeti út, eltéveszthetetlen a csúcsdomb, ahol egy vadászles áll. Alternatív (és ajánlott) útvonal a Vörös-hídtól (Tardos-Bikolpuszta közti úton) direktbe fel a gerincen, melyről végig fantasztikus panoráma nyílik a Magas-Gerecsére.
Margit-tető 395M. Bikolpuszta és Pusztamarót közt található hegy, mely a Pisznicétől észak-nyugatra, a piros sáv jelzéstől 350 méterre fekszik. A tetőn, egy nyiladékban álló vadászles mutatja a csúcsot. A Tiltott terület nyugati oldalán futó jelzetlen úton is megközelíthető.
Nagy-Eménkes 525M. A Tiltott területtől északra fekvő csúcs, mely az Eménkes-nyeregnél, a piros sáv jelzésről letérve érhető el. A csúcsdomb egyértelműen mutatja a hegy legmagasabb pontját.
Kis-Gerecse 498M. Pusztamarót és a Nagy-Gerecse közt található csúcs. Legkönnyebben a piros + jelzésről északra letérve érhető el. A tetőről szép kilátás nyílik keleti irányba.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZ

A Titkos-fal kilátás, és a Kis-Gerecse oldalában futó kék sáv jelzés közötti 750 méter hosszú, a felhagyott kőfejtők udvarában futó ösvény, mely a Gerecse-tetőtől északra található. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Gerecse két csúcsa fokozottan védett terület  közelében van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A fokozottan védett terület a Pusztamaróttól észak-nyugatra található Pisznice (534M) körül található rész. Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak! A védett terület határán futó utak használhatók.

A zölddel jelölt rész a tiltott terület.


PEAKS TIME ÉS LIMITIDŐ

Peaks Time: 2021. december 17-től 00:01-től 2022. január 9. 23:59-ig. Ebben az időszakban teljesíthető a kihívás.
Limitidő 6 óra. Ha az útvonal elejére teszed a kötelező szakaszt, akkor a 6 óra a kötelező szakasz elejétől indul. 
Az a résztvevő, aki Limitidőn túl teljesíti a kihívást, nem kerül fel a teljesítők listájára, illetve nem jogosult az érem díjazásra.


ÁTLÁTHATÓSÁG

 • Szervező a Terepfutás.hu.
 • Cég név: mollis pluvia Kft.
 • Cím: 2071 Páty, Elvira krt 28.
 • Adószám:25139691-2-13
 • Számlázásra a Billingo rendszerét használjuk. A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, és e-mailben küldjük a regisztrációnál megadott címre.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A kihíváson bárki indulhat, amennyiben:

 • elfogadja a kihívás szabályait és etikáját
 • korábban nem kapott végleges eltiltást a Terepfutás.hu versenyeiről, kihívásairól
 • ismeri a kihívás sajátosságait, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
 • rendelkezik hegyi jártassággal, az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel
 • a kihívás során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

TELJESEN ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

A kihívás teljesen önellátó. Ez alatt azt értjük, hogy a résztvevő önmagáról gondoskodik, fellépő problémáit egymaga oldja meg.


AJÁNLOTT FELSZERELÉS

 • Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
 • Fényképes igazolvány.
 • GPS vagy térkép.
 • Folyadék és élelem.

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

a résztvevőnek a teljesítés után kell Regisztrálnia, előzetesen nem.

 • A regisztrációra 2021. december 17.(péntek) 02:00 és 2022. január 11. (kedd) 23:59 között van lehetőség.
 • A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.
 • Az érem árát a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni bankkártyával, vagy Barion tárcával.
 • A beérkezett összegről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el a Billingo számlázórendszeren keresztül.

A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA ÉS A TELJESÍTŐK LISTÁJA

Teljesítésed egy publikus, online felületre feltöltött track beküldésével tudod igazolni a jelentkezési űrlapon, a kihívás teljesítése után. Az űrlap kitöltése során másold a tracked linkjét az „Útvonalam” mezőbe. A teljesítői listára kerülésnek díja nincs.


ÉREM IGÉNYLÉS

A teljesítői érem megvásárlása opcionális, díja 4.750 Ft. A teljesítői űrlap kitöltése során jelöld be az „Érmet kérek” kockát.
Az érmet postán, ajánlott levélben küldjük ki a feltöltött link ellenőrzése után (a befizetett díj tartalmazza a magyarországi postázás költségét).

 


TÁMOGATÁS

Ha tetszett a kihívás, de nem szeretnél érmet vásárolni, ám mégis támogatnál minket, akkor a regisztrációs formon keresztül megteheted.
Választható támogatási összegek: 1.500, 2.000, 2.500 Ft.

 


PEAKS GIFTS

A kihívást teljesítői közt lelkes támogatóink által felajánlott ajándékokat sorsolunk ki:

– 2 db Salomon téli sapka
– 2 db Squeezy ajándékcsomag

A sorsolást január 13-én tartjuk. Az ajándékokat postán küldjük el a nyerteseknek.


FELELŐSSÉG
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Info
Dátum: 2021.12.17.
Időtartam: 24 Days