Barion Pixel
 
TÖRJ A CSÚCSRA!

5 Peaks of Mátra powered by Salomon

5 Peaks of Mátra powered by Salomon

Info

A Peaks of Hungary egy gyűjtőnév. Olyan kihívásokat foglal magába, amiket egyénileg vagy csoportosan lehet teljesíteni egy előre megadott időszakban, tetszőleges útvonalon, de adott szintidőn belül. A kihívások önellátóak, melynek során a résztvevő(k) feladata a tájékozódás, a csúcsok megtalálása, az útvonal kiválasztása. A Peaks of Hungary nem instant és nem verseny!
A Börzsönnyel kezdtünk, folytattuk a Budaival, Gerecsével, most jön a Mátra, és utána még 3 hegység .

Regisztráció

 

PEAKS OF MÁTRA, A KÖTELEZŐ SZAKASZ ÉS A TILTOTT TERÜLET

1. Som-tető 783M
2. Szántás-bérc 667M
3. Sebestyén-vár 783
4. Gyökeres-tető 764M
5. Kis-Átal-kő 785M
Kötelező szakaszok: a Gyökeres-tető és az Orosz Mátyás vára közötti 400 méteres, illetve a 1.5K hosszú Galyavár gerinc, a piros háromszög-kék kereszt, és a piros háromszög-sárga sáv közti útvonalon.  A kötelező szakaszoknak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehetnek.
Tiltott terület: az Oszicsinszky-hegytől (821M) dél-nyugatra található fokozottan védett terület. A fokozottan védett területen keresztül futó zöld sáv jelzés természetesen használható, de a jelzett útról tilos letérni! Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen nem a jelzett úton haladnak!

ITINER

Csúcsok:
1. Som-tető 783M. Fallóskúttól északra található csúcs, melyet legkönnyebben az Ágasvári útról letérve érhetünk el. A hegy északnyugati oldaláról szép kilátás nyílik az Ágasvárra. A csúcson betonlapos csúcskő található. 
2. Szántás-bérc 667M. Mátraszentlászlótól északra fekvő kicsiny hegycsúcs, melynek lábánál kanyarog az Ágasvári út. Nyugati oldalán egy kőbánya van. A tetőn csúcskő nincs. 
3. Sebestyén-vár 783. Mátraszentlászlótól keletre található csúcs, melyet a kék kereszt jelzésről letérve, egy singletracket követve érhetünk el. A csúcson egy fekvő betonoszlop található. 
4. Gyökeres-tető 764M. Mátraalmástól délnyugatra fekvő csúcs, melynek északi végén kis csúcskő van. A csúcs a Smiró Feri útjáról érhető el. 
5. Kis-Átal-kő 785M. Bagolyirtástól nyugatra, bükköktől körbevett sziklás csúcs. A hegy mellett futó piros kereszt jelzésről letérve érhető el. A tetőn kis csúcskő található. 
Kötelező szakaszok:
1. A Gyökeres-tető és az Orosz Mátyás vára közötti 400 méteres singletrack, mely egy bozótoson keresztül halad. Az Orosz Mátyás várból kiváló kilátás nyílik északi irányba.
2. A 1.5K hosszú Galyavár gerinc, a piros háromszög-kék kereszt, és a piros háromszög-sárga sáv közti útvonalon található. A Mátra egyik szép, sziklákkal tűzdelt meredek gerince.

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A Gyökeres-tető és az Orosz Mátyás vára közötti 400 méteres, illetve a 1.5K hosszú Galyavár gerinc, a piros háromszög-kék kereszt, és a piros háromszög-sárga sáv közti útvonalon.  A kötelező szakaszoknak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehetnek.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Mátra egyik csúcsa fokozottan védett terület  közelében van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A Tiltott terület az Oszicsinszky-hegytől (821M) dél-nyugatra található fokozottan védett terület. A fokozottan védett területen keresztül futó zöld sáv jelzés természetesen használható, de a jelzett útról tilos letérni! Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen nem a jelzett úton haladnak!

 


PEAKS TIME ÉS LIMITIDŐ

Peaks Time: 2022. január 14-től 00:01-től 2022. február 6. 23:59-ig. Ebben az időszakban teljesíthető a kihívás.
Limitidő 6 óra. Ha az útvonal elejére teszed a kötelező szakaszt, akkor a 6 óra a kötelező szakasz elejétől indul. 
Az a résztvevő, aki Limitidőn túl teljesíti a kihívást, nem kerül fel a teljesítők listájára, illetve nem jogosult az érem díjazásra.


ÁTLÁTHATÓSÁG

 • Szervező a Terepfutás.hu.
 • Cég név: mollis pluvia Kft.
 • Cím: 2071 Páty, Elvira krt 28.
 • Adószám:25139691-2-13
 • Számlázásra a Billingo rendszerét használjuk. A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, és e-mailben küldjük a regisztrációnál megadott címre.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A kihíváson bárki indulhat, amennyiben:

 • elfogadja a kihívás szabályait és etikáját
 • korábban nem kapott végleges eltiltást a Terepfutás.hu versenyeiről, kihívásairól
 • ismeri a kihívás sajátosságait, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
 • rendelkezik hegyi jártassággal, az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel
 • a kihívás során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

TELJESEN ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

A kihívás teljesen önellátó. Ez alatt azt értjük, hogy a résztvevő önmagáról gondoskodik, fellépő problémáit egymaga oldja meg.


AJÁNLOTT FELSZERELÉS

 • Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
 • Fényképes igazolvány.
 • GPS vagy térkép.
 • Folyadék és élelem.

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

a résztvevőnek a teljesítés után kell Regisztrálnia, előzetesen nem.

 • A regisztrációra 2022. január 14.(péntek) 02:00 és 2022. február 8. (kedd) 23:59 között van lehetőség.
 • A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.
 • Az érem árát a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni bankkártyával, vagy Barion tárcával.
 • A beérkezett összegről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el a Billingo számlázórendszeren keresztül.

A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA ÉS A TELJESÍTŐK LISTÁJA

Teljesítésed egy publikus, online felületre feltöltött track beküldésével tudod igazolni a jelentkezési űrlapon, a kihívás teljesítése után. Az űrlap kitöltése során másold a tracked linkjét az „Útvonalam” mezőbe. A teljesítői listára kerülésnek díja nincs.


ÉREM IGÉNYLÉS

A teljesítői érem megvásárlása opcionális, díja 4.750 Ft. A teljesítői űrlap kitöltése során jelöld be az „Érmet kérek” kockát.
Az érmet postán, ajánlott levélben küldjük ki a feltöltött link ellenőrzése után (a befizetett díj tartalmazza a magyarországi postázás költségét).

 


TÁMOGATÁS

Ha tetszett a kihívás, de nem szeretnél érmet vásárolni, ám mégis támogatnál minket, akkor a regisztrációs formon keresztül megteheted.
Választható támogatási összegek: 1.500, 2.000, 2.500 Ft.

 


PEAKS GIFTS

A kihívást teljesítői közt lelkes támogatóink által felajánlott ajándékokat sorsolunk ki:

– 2 db Salomon téli fejpánt

A sorsolást február 10-én tartjuk. Az ajándékokat postán küldjük el a nyerteseknek.


FELELŐSSÉG
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Info
Kategória:
Dátum: 2022.01.14.
Időtartam: 24 Days