Barion Pixel
 
TÖRJ A CSÚCSRA!

6 Peaks of Vértes powered by Salomon

6 Peaks of Vértes powered by Salomon

Info

A Peaks of Hungary egy gyűjtőnév. Olyan kihívásokat foglal magába, amiket egyénileg vagy csoportosan lehet teljesíteni egy előre megadott időszakban, tetszőleges útvonalon, de adott szintidőn belül. A kihívások önellátóak, melynek során a résztvevő(k) feladata a tájékozódás, a csúcsok megtalálása, az útvonal kiválasztása. A Peaks of Hungary nem instant és nem verseny!
A Mátrával kezdtünk majd folytattuk a Pilissel és a Budaival, most a Vértes van soron,  aztán jön a Gerecse és a Börzsöny. 

Regisztráció

 

PEAKS OF VÉRTES ÉS A KÖTELEZŐ SZAKASZ

Zsidó-hegy 372M. A Vitányvártól délnyugatra található hegy. A csúcs jelzetlen úton érhető el a zöld és a kék sáv kereszteződéstől induló jelzetlen erdészeti úton. A térképektől eltérő helyen van a csúcskő! A jelzetlen útról a kettétört fánál elkanyarodva, a fák közt kb 70 métert haladva található!
Nagy-Csákány 487M. A Mária-szakadéktól délre, jelzett utaktól távol fekvő hegy. Nem csúcskő, hanem beton csúcsoszlop található egy fiatalos-bozótos terület szélén, mely az erdészeti útról látható.
Nagy-Széna-hegy 427M. A Körtvélyesi geodéziai toronytól délkeletre található csúcs. A piros háromszög jelzésről letérve jelzetlen úton közelíthető meg. Egy kopasz terület szélén betonkocka csúcskövet keress.
Tamás-hegy 425M. A Terv útról induló jelzetlen erdészeti úton érhető el. A tetőn, az erdészeti útról letérve kb. 30 méterre található a betonlapokból összeállított csúcskő.
Köves-tető 375M. A Vadorzó és Heller-árok közt található hegy, mely legkönnyebben a zöld sáv jelzésről letérve érhető el. Csúcskő nincs, de a hegy nyugati oldalán szép kilátás nyílik a Heller-árok túloldalán fekvő Ebijesztő-tetőre.
Mészáros-hegy 435M. A kihívás legészakibb csúcsa, mely a Birka-csárdától induló erdészeti aszfaltúton érhető el. A csúcson átjátszó állomás van, csúcskő helyet az állomás kerítését kell elérned.
Kötelező szakasz. A Macska-bükktől nyugatra található szakasz, mely érinti a Gráciák-bércét. A szakasz a zöld sáv jelzés és egy jelzetlen erdészeti út közt halad kb 350 méter hosszan. A kötelező szakasz bármely irányból bejárható, de fontos, hogy két csúcs érintése közben kell végigmenni rajta!

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZ

A kötelező szakasz a térképen jelezett kb 350 méter hosszú ösvény. A kötelező szakasz bármely irányból bejárható, de fontos, hogy két csúcs érintése közben kell végigmenni rajta!


PEAKS TIME ÉS LIMITIDŐ

Peaks Time: 2021. február 6. 00:01.–től 2021. február 28. 23:59-ig. Ebben az időszakban teljesíthető a kihívás.
Limitidő 6 óra (az első és az utolsó csúcsérintése között eltelt idő)
Az a résztvevő, aki Limitidőn túl teljesíti a kihívást, nem kerül fel a teljesítők listájára, illetve nem jogosult az érem díjazásra.


ÁTLÁTHATÓSÁG

 • Szervező a Terepfutás.hu.
 • Cég név: mollis pluvia Kft.
 • Cím: 2071 Páty, Elvira krt 28.
 • Adószám:25139691-2-13
 • Számlázásra a Billingo rendszerét használjuk. A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, és e-mailben küldjük a regisztrációnál megadott címre.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A kihíváson bárki indulhat, amennyiben:

 • elfogadja a kihívás szabályait és etikáját
 • korábban nem kapott végleges eltiltást a Terepfutás.hu versenyeiről, kihívásairól
 • ismeri a kihívás sajátosságait, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
 • rendelkezik hegyi jártassággal, az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel
 • a kihívás során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

TELJESEN ÖNELLÁTÓ ESEMÉNY

A kihívás teljesen önellátó. Ez alatt azt értjük, hogy a résztvevő önmagáról gondoskodik, fellépő problémáit egymaga oldja meg.


AJÁNLOTT FELSZERELÉS

 • Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
 • Fényképes igazolvány.
 • GPS vagy térkép.
 • Folyadék és élelem.

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

a résztvevőnek a teljesítés után kell Regisztrálnia, előzetesen nem.

 • A regisztrációra 2021. február 6.(szombat) 02:00 és 2021. március 3. (szerda) 23:59 között van lehetőség.
 • A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.
 • Az érem árát a regisztráció során a Barionrendszerén keresztül kell megfizetni bankkártyával, vagy Barion tárcával.
 • A beérkezett összegről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el a Billingo számlázórendszeren keresztül.

A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA ÉS A TELJESÍTŐK LISTÁJA

Teljesítésed egy publikus track beküldésével tudod igazolni a jelentkezési űrlapon, a kihívás teljesítése után. Az űrlap kitöltése során másold a tracked linkjét az „Útvonalam” mezőbe. A teljesítői listára kerülésnek díja nincs.


ÉREM IGÉNYLÉS

A teljesítői érem megvásárlása opcionális, díja 4.000 Ft. A teljesítői űrlap kitöltése során jelöld be az „Érmet kérek” kockát.
Az érmet postán, ajánlott levélben küldjük ki a feltöltött link ellenőrzése után (a befizetett díj tartalmazza a magyarországi postázás költségét).

 

PEAKS GIFTS

A kihívást teljesítői közt lelkes támogatóink által felajánlott ajándékokat sorsolunk ki.
Az ajándékok a következők:
– 2 db Salomon téli sapka
– 2 db Petzl duplafalú fém bögre

A sorsolást március 4-én tartjuk. Az ajándékokat postán küldjük el a nyerteseknek.

 


FELELŐSSÉG
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Info
Dátum: 2021.02.06.
Időtartam: 23 Days