Barion Pixel
 
TÖRJ A CSÚCSRA!

Open Peaks powered by Salomon 2.0

Open Peaks powered by Salomon 2.0

Info

A Peaks of Hungary egy gyűjtőnév. Olyan kihívásokat foglal magába, amiket egyénileg vagy csoportosan lehet teljesíteni egy előre megadott időszakban, tetszőleges útvonalon, de adott szintidőn belül. A kihívások önellátóak, melynek során a résztvevő(k) feladata a tájékozódás, a csúcsok megtalálása, az útvonal kiválasztása. A Peaks of Hungary nem instant és nem verseny!
A Mátrával kezdtünk majd folytattuk a Pilissel, a Budaival, a Vértessel, a Gerecsével, a Börzsönnyel, majd a Bakonnyal befejeződött a sorozat. Az Open Peaks ideje alatt teljesíthetőek a kimaradt Peaks kihívások, de érmet csak a készletek erejéig tudunk biztosítani! A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni. Nincs megszabott kezdő és végpont.

 

Regisztráció

 


TELJESÍTŐI ÉRMEK

A teljesítői érmek a készlet erejéig rendelhetők. A jelentkezési űrlapon látható, hogy melyik kihíváshoz mennyi érem áll még rendelkezésre. A teljesítői érmek megvásárlása opcionális, díja darabonként 4.750 Ft, vagy 11 Euro. Ha szeretnél érmet, akkor a jelentkezési űrlap kitöltése során jelöld be az „Érmet kérek” kockát. Az érmeket postán, ajánlott levélben küldjük ki a feltöltött link ellenőrzése után (a befizetett díj tartalmazza a magyarországi postázás költségét).

Az Open Peaks nyitásánál a készlet:

1. sorozat:
 • Börzsöny 12 db
 • Budai 35 db
 • Mátra 105 db
 • Gerecse 48 db
 • Pilis 56 db
 • Vértes 57 db
2. sorozat:
 • Bakony 185 db
 • Börzsöny 78 db
 • Budai 42 db
 • Mátra 37 db
 • Gerecse 80 db
 • Pilis 136 db
 • Vértes 72 db

 

FELVARRÓ ÉS PÓLÓ

A felvarrót és pólót csak az Open Peaks zárása után fogsz tudni rendelni. 


 

Az 1-es sorozat kihívásai:

PEAKS OF MÁTRA 1.0

 

 

Üstők-fő 532M. Lajosházától észak-nyugatra a sárga sáv jelzésről letérve található. A fiatalos szélén haladva 200 méter után érsz fel. Klasszikus csúcskő van a tetőn.
Nyesett-vár 813M. Galyatetőtől délre, szintén a sárga sávról letérve található. 100 méter meredek emelkedő után érhetsz fel a csúcsra. Őskori várhely, sánccal. Csúcskő nincs, de ha a sáncot keresztezted és másztak még 3 métert akkor a tetőn vagy.
Vércverés 699M. Nagy-Lipót és a Csór-hegy közt a kéken.
Kis-Saskő 830M. Sas-kőtől keletre, a nyereg után jelzetlen úton érhető el. Csúcskő nincs, egyértelmű a csúcs helye.
Tölgyes-bérc 806M. Mátraházától keletre, a Kékesre vezető műút hajtűkanyarból induló úton érhető el. Csúcskő nincs, egy rönk és kövek jelzik a csúcs helyét.

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.


 

PEAKS OF PILIS 1.0

 

Üstök-hegy 575M. A Prédikálószéktól nyugat felé kb 70-80 méterre nyílik egy jelzetlen singletrack melyen 400 métert észak felé haladva érjük el a csúcsot.
Jász-hegy üstöke 550M. Dobogókőtől észak nyugatra található, a sárga jelzéstől kb 100-150 méterre. A csúcsot fiatalos erdő veszi körbe.
Vaskapu-hegy 645M. A Vaskapu-völgytől délre fekszik. A piros + jelzésről letérve, a Gombás-barlang és a Vaskapu-szikla közt érhető el a csúcs, hagyományos betonlapos csúcskővel.
Nagy Szoplák 710M. A Két-bükkfa-nyeregtől dél nyugatra, a zöld és a zöld háromszög jelzések közt helyezkedik el. A csúcson hagyományos betonlapos csúcskő van, összedőlt állapotban.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.


 

PEAKS OF BUDAI 1.0

 

Hárs-hegy 437M. A Budakeszi Vadaspark területén található. A csúcs a kék + és a sárga körút jelzések közt, jelzetlen úton közelíthető meg. Csúcskő nincs, egy vadászlest kell elérni.
Kakkuk-hegy 420mM. A Nagy-Kőszikla felé tartó zöld + jelzésről kelet felé letérve található csúcs, kisméretű betonkocka csúcskővel.
Kopasz-erdő-tető 526M. A Nagy-Kopaszra tartó piros háromszög jelzésről, nyugat felé letérve érhető el a csúcs, ahol nagyméretű betonlapos csúcskövet kell megtalálni.
Zsír-hegy 434M. Telki és Nagykovácsi közt félúton található, a zöld négyzet jelzés közelében, tetején összedőlt betonlapos csúcskővel.
Meszes-hegy 354M. A legnyugatibb csúcs, fantasztikus kilátással a Zsámbéki medencére. A csúcson fakereszt található. Nagykovácsi felől a sárga jelzésről letérve érhető el.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.


 

PEAKS OF VÉRTES 1.0

 

PEAKS OF VÉRTES ÉS A KÖTELEZŐ SZAKASZ

Zsidó-hegy 372M. A Vitányvártól délnyugatra található hegy. A csúcs jelzetlen úton érhető el a zöld és a kék sáv kereszteződéstől induló jelzetlen erdészeti úton. A térképektől eltérő helyen van a csúcskő! A jelzetlen útról a kettétört fánál elkanyarodva, a fák közt kb 70 métert haladva található!
Nagy-Csákány 487M. A Mária-szakadéktól délre, jelzett utaktól távol fekvő hegy. Nem csúcskő, hanem beton csúcsoszlop található egy fiatalos-bozótos terület szélén, mely az erdészeti útról látható.
Nagy-Széna-hegy 427M. A Körtvélyesi geodéziai toronytól délkeletre található csúcs. A piros háromszög jelzésről letérve jelzetlen úton közelíthető meg. Egy kopasz terület szélén betonkocka csúcskövet keress.
Tamás-hegy 425M. A Terv útról induló jelzetlen erdészeti úton érhető el. A tetőn, az erdészeti útról letérve kb. 30 méterre található a betonlapokból összeállított csúcskő.
Köves-tető 375M. A Vadorzó és Heller-árok közt található hegy, mely legkönnyebben a zöld sáv jelzésről letérve érhető el. Csúcskő nincs, de a hegy nyugati oldalán szép kilátás nyílik a Heller-árok túloldalán fekvő Ebijesztő-tetőre.
Mészáros-hegy 435M. A kihívás legészakibb csúcsa, mely a Birka-csárdától induló erdészeti aszfaltúton érhető el. A csúcson átjátszó állomás van, csúcskő helyet az állomás kerítését kell elérned.
Kötelező szakasz. A Macska-bükktől nyugatra található szakasz, mely érinti a Gráciák-bércét. A szakasz a zöld sáv jelzés és egy jelzetlen erdészeti út közt halad kb 350 méter hosszan. A kötelező szakasz bármely irányból bejárható, de fontos, hogy két csúcs érintése közben kell végigmenni rajta!

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.


KÖTELEZŐ SZAKASZ

A kötelező szakasz a térképen jelezett kb 350 méter hosszú ösvény. A kötelező szakasz bármely irányból bejárható, de fontos, hogy két csúcs érintése közben kell végigmenni rajta!


 

PEAKS OF GERECSE 1.0

 

PEAKS OF GERECSE ÉS A KÖTELEZŐ SZAKASZOK

Pes-kő 393M. Vértestolnától délkeletre található hegy, mely jelzetlen úton érhető el. Csúcsköve nincs, csak egy, a túrázók által rakott kis kőhalom, az erdészeti út mellett. 
Őzfej 312M. Vértestolnától délre, a kék kör turistajelzéstől északra található, elszórt mohás kövekkel borított, csúcskő nélküli hegy. Ne keress csúcskövet, csak mászkálj egy kicsit a tetőn!
Hajagos 445M. Tatabányától keletre, a sárga turistajelzés mellett elhelyezkedő, elszórt mohás kövekkel borított, csúcskő nélküli hegy. Ne keresd a csúcskövet, csak sétálj egy kicsit a tetőn!

Reim-hegy 389M. Tatától keletre, a a Szent Péter plébániatemplomtól nyugatra fekvő csúcskő nélküli hegy. A hegyet kettészelő erdészeti út melletti vaditató a kijelölt csúcs. 
Öreg-Kovács 552M. Az Agostyáni-arborétumtól délre található hegy. A csúcs közelében egy átjátszó állomás van, csúcskő helyett az állomás kerítését kell elérned. 
Kötelező szakaszok:
1.
A Pes-kő csúcs és a Pes-kő kilátópont közti kb. 640 méter hosszú jelzetlen út. Ha a leesett állad visszaraktad, ne felejtsd el lefényképezni a kilátást….

2. A Ranzinger Vince-kilátó és a piros + turistajelzés között haladó piros háromszög jelzésű szakasz, mely kb. 1.350 méter hosszú. A kilátóba érdemes felmenni!

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A kötelező szakaszok a térképen jelezett kb 640 és 1.350 méter hosszú ösvények.
A kötelező szakaszoknak iránya nincs, sőt a Vértessel ellentétben, a Gerecsében nem kötelező két csúcs érintése közé tenni őket.
Tehát akár az útvonal elején, akár a végén is lehetnek.


PEAKS OF BÖRZSÖNY 1.0

 

PEAKS OF BÖRZSÖNY, A KÖTELEZŐ SZAKASZOK ÉS A TILTOTT TERÜLET

1. Száraz-fa-bérc 533M Nagyirtáspusztától északra fekvő csúcs, mely a sárga és a kék háromszög jelzések közt található. A tetőn alacsony csúcskő van. 
2. Kis-Pogány-hegy 510M Bányapusztától délnyugatra található csúcs, melyet a Börzsöny és a Kovács-patak határol, legegyszerűbben a kék + jelzésről letérve érhető el. Csúcskő nincs. 
3. Aprólépések 665M Nagy-Hideg-hegytől nyugatra található hegy. Jelöletlen erdészeti út vezet fel a tetőre. Csúcsköve nincs. 
4. Kis-Inóc 683M Kóspallagtól északra fekvő hegy. A csúcs legkönnyebben a sárga + jelzésről az Inóci-nyeregnél letérve érhető el. A tetőn alacsony csúcskő van, bozóttal körülvéve. 
Kötelező szakaszok:
1. Hegyes-hegy-orom átkelés a sárga sáv és a sárga kör jelzések közt 2.130M hosszú.
2. Zálog-bérc szakasz a sárga négyzet jelzéstől a kilátópontig 470M hosszú.
Tiltott terület: A Nagy-Pogány-hegy körüli fokozottan védett terület. 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A kötelező szakaszok a térképen jelezett kb 470 és 2.130 méter hosszú ösvények.
A kötelező szakaszoknak iránya nincs, sőt a Vértessel ellentétben, a Börzsönyben nem kötelező két csúcs érintése közé tenni őket.
Tehát akár az útvonal elején, akár a végén is lehetnek.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Börzsöny egyik csúcsa (Kis-Pogány-hegy) közelében fokozottan védett terület van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt. A fokozottan védett területeken kizárólag a jelzett turistautak használhatók (ha vannak…). A Nagy-Pogány-hegyi védett területet észak-nyugatról a kék sáv, észak-keletről egy erdészeti út, nyugatról a kék + jelzés, dél-keletről a Kovács-patak határolja. A két jelzett turista utat és az erdészeti utat használhatjátok a kihívás során, a Kovács-patak déli oldalán is haladhattok, hiszen az a védett területen kívül van.
Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak át!

 


A 2-es sorozat kihívásai a következők

 

PEAKS OF MÁTRA 2.0

A Peaks of Mátra teljesítői érme

 

PEAKS OF MÁTRA, A KÖTELEZŐ SZAKASZOK ÉS A TILTOTT TERÜLET


1. Som-tető 783M. Fallóskúttól északra található csúcs, melyet legkönnyebben az Ágasvári útról letérve érhetünk el. A hegy északnyugati oldaláról szép kilátás nyílik az Ágasvárra. A csúcson betonlapos csúcskő található. 
2. Szántás-bérc 667M. Mátraszentlászlótól északra fekvő kicsiny hegycsúcs, melynek lábánál kanyarog az Ágasvári út. Nyugati oldalán egy kőbánya van. A tetőn csúcskő nincs. 
3. Sebestyén-vár 783. Mátraszentlászlótól keletre található csúcs, melyet a kék kereszt jelzésről letérve, egy singletracket követve érhetünk el. A csúcson egy fekvő betonoszlop található. 
4. Gyökeres-tető 764M. Mátraalmástól délnyugatra fekvő csúcs, melynek északi végén kis csúcskő van. A csúcs a Smiró Feri útjáról érhető el. 
5. Kis-Átal-kő 785M. Bagolyirtástól nyugatra, bükköktől körbevett sziklás csúcs. A hegy mellett futó piros kereszt jelzésről letérve érhető el. A tetőn kis csúcskő található. 
KÖTELEZŐ SZAKASZOK
1. A Gyökeres-tető és az Orosz Mátyás vára közötti 400 méteres singletrack, mely egy bozótoson keresztül halad. Az Orosz Mátyás várból kiváló kilátás nyílik északi irányba.
2. A 1.5K hosszú Galyavár gerinc, a piros háromszög-kék kereszt, és a piros háromszög-sárga sáv közti útvonalon található. A Mátra egyik szép, sziklákkal tűzdelt meredek gerince.
 A kötelező szakaszoknak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehetnek.

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Mátra egyik csúcsa fokozottan védett terület  közelében van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A Tiltott terület az Oszicsinszky-hegytől (821M) dél-nyugatra található fokozottan védett terület. A fokozottan védett területen keresztül futó zöld sáv jelzés természetesen használható, de a jelzett útról tilos letérni! Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen nem a jelzett úton haladnak!


PEAKS OF PILIS 2.0

A 4 Peaks of Pilis teljesítői érme

 

PEAKS OF PILIS, A KÖTELEZŐ SZAKASZOK ÉS A TILTOTT TERÜLETEK

1. Fekete-kő 565M. Pilisszentlélektől dél keletre fekvő, fokozottan védett területen található csúcs, melyre a zöld háromszög jelzés vezet fel. A csúcson alacsony betonoszlop található. 
2. Szentléleki-tető 500M. Pilisszentlélektől keletre elhelyezkedő hegy, melynek tetején katonasír és hagyományos betonlapos csúcskő van. A Két-bükkfa-nyereg és az Égett-hárs között futó erdészeti aszfaltútról érhető el (zöld kerékpárút jelzés).
3. Rám-hegy 486M. Dobogókőtől északra fekvő, fokozottan védett területen található csúcs, melyre a zöld háromszög jelzés vezet fel. A csúcson alacsony betonoszlop található. 
4. Pallag-bükk 366M. Pilismaróttól dél nyugatra található csúcs, melynek tetején hagyományos betonlapos csúcskő található. A Pilismarót és az Égett-hárs közti erdészeti aszfaltútról érhető el (zöld kerékpárút jelzés).

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A Hegyi Szent Bernát emléktábla és a Hosszú-hegy közti útvonal és a Hirsch-orom és az Felső-Ecset-hegy közötti útszakasz.
A kötelező szakaszoknak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehetnek.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Pilis 2 csúcsa (Rám-hegy és Fekete-kő) fokozottan védett területen van.
A védett területeken áthaladó jelzett turista utak, és a területek határán futó utak használhatók.

A zölddel jelzettek a fokozottan védett területek.

 

Jelzett turista utak a Peaks of Pilis területén.

 PEAKS OF BUDAI 2.0

A 5 Peaks of Budai teljesítői érme

 

 

1.Farkas-hegy. Nagyszénászug és Budaörs közt található 343 magas csúcs. A csúcsot, melyen vitorlásrepülő emlékmű található a piros kereszt turista jelzésen lehet elérni (az emlékmű eléréséhez letérhetsz a jelzett útról).
2.Kakkuk-hegy. Csillebérctől délre fekvő 438 méter magas hegy. Csúcskő nincs, ezért a valódi csúcstól keletre, egy négyes kereszteződésben álló vasoszlopot kell megtalálni.
3.Rupp-hegy. Lakott területtel körülvett, a Frank-hegy és a Gazdagréti lakótelep között található hegycsúcs. A csúcson vasoszlop és zászló található.
4.Hunyad-orom. A Tündér-sziklától keletre elhelyezkedő 349 méter magas csúcs. Legkönnyebben a jelenleg zárva tartó 58-as vendéglőtől induló szerpentinen érhető el a tető. Alternatív útvonal a Koponyatörő-szikla felől, a szikláról szép kilátás van az Erzsébet-kilátó felé. A csúcson vasoszlop álL.
5.Meredek-csúcs. Budakeszi határához közel fekvő 401 méter magas, bokrokkal, fiatal fákkal benőtt csúcs, mely a piros és a sárga sávval jelzett turistautak közt fekszik. Csúcskő nincs. A tetőn fehér kövekből kirakott tűzrakóhely található.

Kötelező szakasz. A Libegő alsó és felső vége közti 1.1K hosszú út. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.

Tiltott terület. A Peaks of Budai egyik csúcsa (Farkas-hegy) fokozottan védett terület van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt. A fokozottan védett területeken kizárólag a jelzett turistautak használhatók (ha vannak…).  Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen nem jelzett utakon haladnak! A védett terület határán futó utak használhatók.


PEAKS OF VÉRTES 2.0

A 5 Peaks of Vértes teljesítői érme

 

1. Kis-cser-tető 450M. Csókakőtől észak keletre eső csúcs, mely a zöld és kék kereszt elágazástól nem messzire fekszik. A csúcson kis csúcskő, és egy piros végű, ferde farúd található. 
2. Hajdúvár 445M. A Géza-pihenőtől nyugatra található csúcs. A kék sáv jelzésről letérve, az erdészeti út szélén található a kis csúcskő, és mellette piros végű betonoszlop. 
3. Ráró-kői kereszt 405M. A Szappanos-völgyi barlanggal szemben található kilátópont, melyhez jelzetlen ösvény vezet. 
4. Pakodi-pihenő 365M. A Hamuhordó gerinc végén található kilátópont. Az emlékoszloptól a szemközti Varga-hegyre van kilátás. 
5. Szentegyházi-hegy 390M. AKöves és az Ugró-völgy közt fekvő csúcs. Figyelem! A kis csúcskő a fák között van, nem összekeverendő a nyitott területen lévővel. 
6. Horog-tető 340M. Csákberény és a Géza-pihenő közti zöld sávról letérve, kopasz, sztyeppés sziklatetőn található a kis csúcskő, és mellette a piros végű betonoszlop. 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A Ráró-kői keresztet-Pakodi-pihenőt-Szentegyházi-hegyet összekötő útvonal.
A kötelező szakaszoknak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehetnek.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Vértes több csúcsa fokozottan védett területek  közelében van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A védett területeken áthaladó jelzett turista utak, és a területek határán futó utak használhatók.

A zölddel jelölt területek fokozott védettséget élveznek.

 


 

PEAKS OF GERECSE 2.0

 

Peaks of Gerecse teljesítői érem

 

1.Nagy-Gerecse 634M. A Gerecse legmagasabb pontjára a kék háromszög jelzés vezet fel, amiről nyugat felé letérve, 100 méter jelzetlen úton haladva érhető el a csúcson álló geodéziai betontorony. Egy kisebb tarvágás miatt (mely kerítéssel van bekerítve) a kék háromszög jelzés el van terelve. A régi térképeken még a toronyhoz vezet a jelzés.
2.Nagy-Teke-hegy 356M. Alsóvadácstól nyugatra fekvő hegy, melyre a piros + jelzésről, a Gerecsei öreg tölgynél letérve induló jelzetlen út vezet fel. A tetőn keresztül fut az erdészeti út, eltéveszthetetlen a csúcsdomb, ahol egy vadászles áll. Alternatív (és ajánlott) útvonal a Vörös-hídtól (Tardos-Bikolpuszta közti úton) direktbe fel a gerincen, melyről végig fantasztikus panoráma nyílik a Magas-Gerecsére.
3.Margit-tető 395M. Bikolpuszta és Pusztamarót közt található hegy, mely a Pisznicétől észak-nyugatra, a piros sáv jelzéstől 350 méterre fekszik. A tetőn, egy nyiladékban álló vadászles mutatja a csúcsot. A Tiltott terület nyugati oldalán futó jelzetlen úton is megközelíthető.
4.Nagy-Eménkes 525M. A Tiltott területtől északra fekvő csúcs, mely az Eménkes-nyeregnél, a piros sáv jelzésről letérve érhető el. A csúcsdomb egyértelműen mutatja a hegy legmagasabb pontját.
5.Kis-Gerecse 498M. Pusztamarót és a Nagy-Gerecse közt található csúcs. Legkönnyebben a piros + jelzésről északra letérve érhető el. A tetőről szép kilátás nyílik keleti irányba.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZ

A Titkos-fal kilátás, és a Kis-Gerecse oldalában futó kék sáv jelzés közötti 750 méter hosszú, a felhagyott kőfejtők udvarában futó ösvény, mely a Gerecse-tetőtől északra található. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Gerecse két csúcsa fokozottan védett terület  közelében van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt.
A fokozottan védett terület a Pusztamaróttól észak-nyugatra található Pisznice (534M) körül található rész. Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak! A védett terület határán futó utak használhatók.


 

PEAKS OF BÖRZSÖNY 2.0

 

A Peaks of Börzsöny teljesítői érme

 

CSÚCSOK

1.Saj-kút-bérc. A Foltán-kereszt és a Szénpataki-kulcsosház közt elhelyezkedő 630 méter magas hegy. Legkönnyebben a Saj-kút-nyeregből induló vadcsapáson érhető el a tető, ahol a kis csúcskő mellett közlekedésitábla oszlopa áll.
2.Bárány-bérc. A Verebes-kaszáló és Diósjenő közt található 646 méter magas hegy. A Verebes-kaszálótól jelzetlen erdészeti út visz fel a siklóernyő indulóhelyig, onnan még a vadkerítés mellett kb 50 métert haladva érhető el a csúcs. Csúcskő nincs.
3.Hollófészek. A Závoz és a Hárombarát-nyergek közt fekvő 661 méter magas hegy. A Hárombarát-nyeregből jól futható, szinte nyílegyenes jelzetlen út visz csaknem a csúcsig. Az utolsó 200 méteren kidőlt fák közt bújkálós haladásra kell számítani. Csúcskő nincs, de kilátás a Kámor irányába igen.
4.Málna-hegy. Nem összekeverendő a közeli Málna-bérccel. A hegy a Hárombarát-nyereg közelében található. Ösvény vagy út nem vezet fel rá. A tetőn, egy tisztáson betonlapos csúcskő található.

 

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZ

A kötelező szakasz A 823 méter magas Pogányvár és a 938 méteres Csóványos közt, jelzett turista utakon futó 1.5 kilométer hosszú út. A kötelező szakasznak iránya nincs és akár az útvonal elején, akár a végén is lehet.

TILTOTT TERÜLET

A Peaks of Börzsöny két csúcsa (Saját-kút-bérc és Bárány-bérc) közelében fokozottan védett terület van, ezért az AllTrails térképen jelöltük ezt. A fokozottan védett területeken kizárólag a jelzett turistautak használhatók (ha vannak…). A fokozottan védett területet a Foltán-kereszt, a Cseresznyés-patak, Verebes-kaszáló és a Morgó-patak határolja.
Nem fogadjuk el az olyan beküldött trackeket, melyek a fokozottan védett területen haladnak át!


PEAKS OF BAKONY

1. Tamás-hegy 317M
2. Csákány-hegy 327M
3. Kálvária-hegy 379M
4. Recsek-hegy 413M

ÚTVONAL

A csúcsokat tetszőleges úton és sorrendben kell érinteni.
Nincs megszabott kezdő és végpont.

KÖTELEZŐ SZAKASZOK

A Dr. Cholnoky Jenő emléktábla és a Körösi Csoma Sándor utca közötti 1.4K hosszú szakasz.
A kötelező szakaszok iránya nincs és akár az útvonal elején, a közepén, vagy akár a végén is lehet.

TILTOTT TERÜLET

Az Öreg-hegy és a Kopasz-domb környéki területek.
A védett terület határán futó utak használhatók.

 


OPEN PEAKS TIME

Open Peaks Time: 2022. december 3. 00:01.–től 2023. január 29. 23:59-ig. Ebben az időszakban teljesíthetőek a kihívások.
A kihívások limitideje 6 óra. 
Az a résztvevő, aki Limitidőn túl teljesít kihívást, nem kerül fel a teljesítők listájára, illetve nem jogosult az érem díjazásra.


ÁTLÁTHATÓSÁG

 • Szervező a Terepfutás.hu.
 • Cég név: mollis pluvia Kft.
 • Cím: 1111, Budapest, Bartók Béla út 54.
 • Adószám:25139691-2-43
 • Számlázásra a Billingo rendszerét használjuk. A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, és e-mailben küldjük a regisztrációnál megadott címre.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A kihívásokon bárki indulhat, amennyiben:

 • elfogadja a kihívások szabályait és etikáját
 • korábban nem kapott végleges eltiltást a Terepfutás.hu versenyeiről, kihívásairól
 • ismeri a kihívás sajátosságait, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
 • rendelkezik hegyi jártassággal, az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő cipővel
 • a kihívások során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

TÁMOGATÁS

Ha tetszett a kihívás, de nem szeretnél érmet vásárolni, ám mégis támogatnál minket, akkor a regisztrációs formon keresztül megteheted.
Választható támogatási összegek: 1.500 Ft, vagy 4 Euro, illetve 3.000 Ft, vagy 8 Euro.


TELJESEN ÖNELLÁTÓ ESEMÉNYEK

A kihívások teljesen önellátóak. Ez alatt azt értjük, hogy a résztvevő önmagáról gondoskodik, fellépő problémáit egymaga oldja meg.


AJÁNLOTT FELSZERELÉS

 • Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban.
 • Fényképes igazolvány.
 • GPS vagy térkép.
 • Folyadék és élelem.

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

a résztvevőnek a teljesítések után kell regisztrálnia, előzetesen nem.

 • A regisztrációra 2022. december 3.(szombat) 02:00 és 2023. január 31. (kedd) 23:59 között van lehetőség.
 • A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.
 • Az érem árát a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni bankkártyával, vagy Barion tárcával.
 • A beérkezett összegről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el a Billingo számlázórendszeren keresztül.

A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA ÉS A TELJESÍTŐK LISTÁJA

Teljesítésed egy publikus track beküldésével tudod igazolni a jelentkezési űrlapon, a kihívás teljesítése után. Az űrlap kitöltése során másold a tracked linkjét az „Útvonalam” mezőbe. A teljesítői listára kerülésnek díja nincs.


FELELŐSSÉG
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel. 


 RENDELHETŐ RELIKVIÁK

Fontos tudnod, hogy a rendeléseket csak az Open Peaks zárása után (január 31) kezdjük el fogadni. 

Peaks of Hungary hímzett címke a sorozat teljesítőinek. Ára: 2.000 Ft

 

 

Peaks of Hungary póló. Ára: 4.500 Ft.
(NŐI: 150 g/m2, 100% pamut, oldalvarrott, karcsúsított)
(FFI: 153 g/m2, 100% pamut, körkötött, a fehér 144 g/m2)

 

 

 

 

 

 

Info
Kategória:
Dátum: 2021.05.08.
Időtartam: 16 Days