Barion Pixel
 
AZ ÉV ELSŐ VERSENYE

Happy New Trail

HAPPY NEW TRAIL

Fuss az év első napján, és egész évben futni fogsz (Brit tudósok szerint)

VERSENY INFORMÁCIÓK

Dátum: 2024. jaunár 1. (hétfő)
Rajt & Cél: Hármashatár-hegy, Kecskehegyi-parkoló 1, Szépvölgyi út felső vége. 
Edition: 4
Létszámlimit: 300 fő

Happy New Trail

Táv és szintemelkedés: 15km / 550m+
Rajtidő: 10:00
Szintidő: 3 óra
Frissítőpontok száma: 0

A regisztráció során választhatsz, hogy Rókás, Mókusos, vagy Malacos érmet akasszunk a nyakadba, amikor célba érsz!

RACE SCHEDULE

2024 január 1. (hétfő)

09:00-09:45 Rajtcsomag felvétel
10:00 Rajt
13:00 Szintidő vége

Buli előtt, után, vagy helyett?

Hitelesség, Szakmaiság, Együttműködés

Happy New Trail!

TÁMOGATÓNK A SQUEEZY SPORT NUTRITION

A SQUEEZY VEZÉRMOTÍVUMA. AMI ARRA ÖSZTÖNÖZ MINKET, HOGY A TERMÉKEINKET FOLYAMATOSAN FEJLESSZÜK.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy termékválasztékunkat annak érdekében fejlesszük tovább, hogy a világon minden egészségtudatosan élő ember részére a legmegfelelőbb terméket kínálhassuk fel. Folyamatos célunk az, hogy az aktuális trendekhez igazodjunk és az atléták szükségleteinek megfelelő termékfejlesztéseket hajtsunk végre.

#1 SPORTOLÓKTÓL – SPORTOLÓKNAK

A termék hasson gyorsan, hatékonyan, minden ember gyormra könnyen fogadja be, íze legyen változatos, könnyen lehessen kezelni és könnyen magunkkal tudjuk vinni. Ezek a legfontosabb szempontok minden új SQUEEZY termékfejlesztésekor.
Fejlesztéseink központjában alapvetően a sportolók szükségletei és kívánalmai állnak, melyek megfelelnek az edzés- és versenykövetelményeiknek.
Mindig is így volt és így is marad: SQUEEZY a világ első energia zseléje – sportolóktól sportolónak! A fejlesztések során – folyamatos innovációkat is szem előtt tartva – újabb és újabb mérföldköveket fogunk lefektetni, mint pl. az ízletesen sós Tomato Gel (paradicsom zselé). Továbbra is vállaljuk a legújabb követelményeket megkívánó kihívásokat, melyekkel eleget tehetünk az atléták ígényeinek.

#2 MINDEN, AMIRE A SZERVEZETNEK SZÜKSÉGE VAN – SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Ezen mottót követve a SQUEEZY® termékeinket céltudatosan, kizárólag azon összetevőkre korlátoztuk, amelyekre a szervezetünknek a különböző testi terheléses fázisokban szüksége van: míg szervezetünk terheléses igénybevételekor, a megfelelő energiát biztosító termékeink szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, addig regenerációt elősegítő termékeink kiegészítő fehérjéket, ill. aminosavakat, valamint vitaminokat tartalmaznak, melyre sportolás előtt és után van szükségünk.

A SQUEEZY termékek éppen ezért rendkívül kímélik a gyomrot és jól emészthetők.

#3 EGYSZERŰSÉG – MELY A LEGJOBB GYAKORLATI TESZTEKEN ALAPUL.

Minden termékünkön azonnal észrevehető, hogy azokat piacra bocsátás előtt kiadós gyakorlati teszteknek vetettük alá. Az alkalmazás, adagolás és kezelhetőség minden területen a sajátos igényeknek megfelelően lettek előállítva.

A sportoló számára ez annyit jelent, hogy szervezetét a megterhelés előtt, közben és azután is elláthatja a szükséges alapvető, létfontosságú anyagokkal: hatékony, egyszerű és kényelmes.

A SQUEEZY-nek köszönhetően a sportoló kizárólag a lényegre koncentrálhat – a teljesítmény növelésére jó közérzet mellett.

BUDAI PARKERDŐ

A Budai-hegység kistáj, ami a Dunántúli-középhegység, azon belül a Dunazug-hegyvidék része.[1] Legmagasabb pontja a Nagy-Kopasz (559 méter), Budapest területén pedig a János-hegy (527 m), legalacsonyabb pontja a hegység délkeleti részén található (107 méter). Területe 201 km².[1]

Északon a Pilis határolja, a Tinnye és Piliscsaba térségéből délkelet-keleti irányú gerinc északi lejtője. A hegység északi határa párhuzamosan fut az Aranyhegyi-patakkal és a 10-es úttal. Kelet felé a Duna, illetve a Vác–Pesti-Duna-völgyhatárolja, mivel a hegység nem megy el a Dunáig, Budapest vízivárosi része már nem része a kistájnak. Délen a Budakeszi-medence ékelődik be a hegységbe, de nem része annak. A hegység déli határa Budaörs északi széle, a Csíki-hegyek vonulata még a Budai-hegységhez tartozik. Nyugaton a Zsámbéki-medence határolja a Budai-hegységet, északnyugaton pedig, Tinnyénél a keleti-Gerecse határolja.

A Budai-hegység főtengelyében lévő törésvonal, az északnyugat-délkeleti irányú Hűvösvölgy és a Nagykovácsi-medencekét fő részre osztja a hegységet, az északi és a déli részre.[2]

Az északi részen két rögsorozat húzódik, az egyiknek két ága van:

 1. RózsadombFerenc-hegyLátó-hegyKecske-hegyÚjlaki-hegy
 2. Mátyás-hegyRemete-hegyTábor-hegy

Ez a két ág fogja közre a Szépvölgyi-medencét és egyesül a Hármashatár-hegyben, ami egy vonulatként folytatódik tovább a Pesthidegkúti-medence északi részén: Csúcs-hegySzarvas-hegyKálvária-hegy.

Az északi rész másik rögsorozata a Fazekas-hegyHosszúerdő-hegyRemete-hegyKerek-hegyZsíros-hegyNagy-SzénásBükköstető. A két északi vonulat között folyik a Jegenye-völgy patakja.

A déli részt is két csoportra lehet osztani. Az elsőt a Széchenyi-hegyJános-hegyNagy-Hárs-hegy alkotja, ehhez csatlakozik a Nagy-Kopasz csoportja, aminek a földrajzi helyzete még az 1950-es években is vitatott volt, akkoriban a Gerecséhez is szokták sorolni.[3] A déli rész másik ága a kicsi, alacsony de meredek, sziklás hegyek (sasbércek) vonulata: Gellért-hegySas-hegyÖrdög-oromBudaörsi-hegyCsíki-hegyek.

FLÓRA

A hegység nagy részét cseres–tölgyesek és gyertyános–tölgyesek borítják. A hűvösebb területeken bükkösök és bükkelegyes erdők is előfordulnak (pl. a Normafa környéke). A völgyekben és a domboldalakon jellemző a lejtősztyepprét, a sziklás területeken pedig a dolomit sziklagyep, benne a szigorúan védett árvalányhajjal. Budaörs felett a sziklagyepben fellelhető ritkaság a magyar gurgolya, a borzas vértő és a henye boroszlán.

A Budai-hegység területén bennszülött a pilisi len, de előfordul a budai berkenye, a budai hölgymál, a budai nyúlfarkfű, a hegyi tarsóka és a csikófark is. A löszös részeken megtalálható a törpemandula, a tölgyesekben a lakott területekhez közel pedig a téltemető, az erdei ciklámen és az egyre ritkább gyapjas gyűszűvirág nyílik. A turizmus és a telekspekuláció ugyanakkor veszélyt jelent e fajok számára, ma már nincs például Boldogasszony papucsa.

FAUNA

A Budai-hegység állatvilága gazdag, leginkább a madár-, és a rovarvilág tekintetében.

Mivel a mészkőhegység meglehetősen vízszegény, így a kétéltű-fauna gyér, a hüllők közül azonban megtalálható itt a lábatlan gyík, a pannon gyík és különféle siklófajok, pl. a haragos-, és a rézsikló. A madarakat leginkább a kisebb énekesek, illetve bizonyos ragadozók, pl. héja, egerészölyv, vörös vércse képviselik. Egykor fészkelt itt a kabasólyom, az uhu, a kígyászölyv, a vörös vércse, a darázsölyv, a kerecsensólyom és a kövirigó is, de a hollónak és a fekete harkálynakma is stabil állománya van. Nagyvadak is előfordulnak, mint pl. a dámszarvas és a vaddisznó, bár életterük egyre szűkül. Jelen van még az őz, a muflon, az ürge és a nyuszt is. Napnyugta után megjelennek a különféle denevérfajok is, rovarokra vadászva.

Szöveg: Wikipédia

KECSKE-HEGY

Kecske-hegy

GPS TRACK ÉS TÉRKÉP
REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációra 2023. november 23. (csütörtök) 12:00 és 2023. december 27. (szerda) 12:00 között van lehetőség a létszámlimit (300 fő ) erejéig.

A regisztrációra kizárólag online, a Terepfutas.hu oldalon van mód, helyszíni regisztráció nincs.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

PRIORITY REGISZTRÁCIÓ

A Terepfutás.hu Clubtagok számára a Priority regisztrációra 2023. november 22. (szerda) 12:00 és 2023. november 23. (csütörtök) 12:00 között van lehetőség.

A regisztrációs díjat a regisztráció során a Barion rendszerén keresztül kell megfizetni, bankkártyával, vagy Barion tárcával.

CHARITY REGISZTRÁCIÓ

A Charity regisztrációra 2023. december 27. (szerda) 12:00 és 2023. december 31. (vasárnap) 12:00  között van lehetőség a létszámlimit (10 fő) erejéig.

A Happy New Trail nevezési idejének vége után, a nevezésről lemaradt futóknak lehetőséget adunk a versenyen való indulásra a következő feltételekkel:

 • A Charity regisztráció utáni 24 órán belül, de legkésőbb 2023. december 30. (szombat) 13 óráig átutalja a nevezési díj kétszeresét a Suhanj Alapítvány számlájára: Magnetbank: 16200113-18514759.
 • Az átutalási bizonylatot elküldi az info@terepfutas.hu címre.
 • A rajtszám átvétele nevezésnek minősül. A résztvevő ezzel elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
 • A fent említett nevezési díjak a Suhanj! Alapítványnál maradnak, abból a Terepfutás.hu semmilyen formában nem részesül.
VIP REGISZTRÁCIÓ

A VIP regisztráció 2023. november 22-én 12:00 órakor nyílik.

 •  Kör bérletesek – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetni, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az alábbi támogatott csapatokból 1 fő: CoffeeRUN,  Hoka Runners Hungary, Jakus Team, Síkhülyék, Salomon Team Hungary, SZUME – a Terepfutas.hu vendégei, nekik nem kell nevezési díjat fizetniük, indulásuk telt ház esetén is biztosított.
 • Az életműdíjasok – László Szilvia és Ispánki Zoltán. Ők Lifetime bérletet kaptak a Terepfutás.hu összes versenyére.
NEVEZÉSI DÍJ

Happy New Trail: 7.000 Forint / 18 Euró

MIT TARTALMAZ A NEVEZÉSI DÍJ?
 • szalagokkal és táblákkal jelölt útvonal,
 • befutóérem,
 • fényképek,
 • névre szóló rajtszám,
 • elektronikus időmérés,
 • frissítés a célban,
 • egészségügyi biztosítás (mentő, mentőorvos),
 • csomagmegőrzés,
 • 27% ÁFA
 • a verseny.

A regisztráció során választhatsz, hogy Rókás, Mókusos, vagy Malacos érmet akasszunk a nyakadba, amikor célba érsz!

RAJTCSOMAG ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtcsomag felvétel a rajtban történik.

 • A rajtcsomag felvételhez fényképes igazolvány szükséges.
 • A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni a verseny teljes ideje alatt.
 • A rajtszámot módosítani, a rajta lévő szövegből bármennyit letakarni tilos.
 • Az időmérés a rajtszám hátuljára ragasztott chippes rendszerrel történik.
NEVEZÉS ÁTADÁSA ÉS LEMONDÁSA

A nevezést kizárólag e-mailben (info@terepfutas.hu) lehet átadni 2023. december 24. (vasárnap) 12:00 óráig. Az átadásról a nevezésről lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő nevét, születési idejét, e-mail címét, telefonszámát és a választott ételt.

A nevezést kizárólag emailben (info@terepfutas.hu) lehet lemondani, 2023. december 27. (szerda) 12:00 óráig. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 3.000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehet.

FRISSÍTÉS A CÉLBAN

Kizárólag a célban: Tea, pogácsa. Squeezy sportital.

A Célban egyszer használatos pohár nem lesz. Legyél zöld, legyen saját poharad!

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban, fényképes igazolvány, minimum fél literes víztartály, vagy kulacs.

Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését.

A verseny ideje alatt a pályabírók bármikor ellenőrizhetik a kötelező felszerelés meglétét. Az a résztvevő, aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnali kizárásra kerül. A kötelező felszerelést a dobogósoknál a célba érést követően automatikusan ellenőrizzük.

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2023. december 19. előtt törölni kell, a versenyzők két lehetőségből választhatnak:
– kérik a nevezési díj 50%-nak visszautalását
– a nevezési díjat két éven belül 100%-ban  felhasználhatják egy másik Terepfutás.hu versenyen.
Amennyiben a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2023. december 19. után törölni kell, a szervezők nevezési díjat nem fizetnek vissza, a befizetett nevezési díjak 50%-a két éven belül felhasználható egy másik Terepfutás.hu versenyen.