Barion Pixel

Hogyan befolyásolja a női ciklusod a teljesítményed?

Hogyan befolyásolja a női ciklusod a teljesítményed?

 

Hohó, Uram, ne tessék annyira szaladni, nem hátrány, ha Te is megérted hogyan hat a nőkre a biológia, ami a minden hónapban elkönyvelt „mensi-sárkánnyal” ellentétben maga a csoda 🙂

Kedves Hölgyem, ebben a cikkben Te vagy a főszereplő, jól figyelj!

Szinkronban élni a női ciklusunkkal táplálkozásban, edzésben és a napi rutint is ehhez alakítani nem könnyű meló, de sokkal fontosabb, mint gondolnád.  Megérteni a tested működését és azt biztosítani számára, ami az adott fázisban szükséges és optimális, a mindennapi életedre is áldásos hatással lehet.

A női ciklus megismerése, valamint termékenységének figyelése nem csupán babatervezés szempontjából fontos. Hormonjaink ciklikus változása, egyensúlya, vagy éppen egyensúlytalansága számtalan más élettani funkciót is befolyásol.

– Éberséget
– Figyelmet
– Energiaszintet

– Teljesítményt
– Kognitív funkciókat
– Éhséget
– Alvást
– Libidót
– Stresszt
– Külsőt
– Közérzetet

– Hangulatot
– Hőérzetet
…és számtalan olyan dolgot, amire nem is gondolnánk.

Ötödik életjelünk követése alapján előre tudni fogod, hogy mikorra tervezz nagyobb edzést, mikor van a legjobb lehetőséged PB-t futni, melyik az a szakasza a hónapnak, amikor a leginkább kell, hogy vigyázz a testedre, amikor fontosabb a regeneráció, pihenés. Ezzel a tudással képes vagy szervezni a nagy családi eseményeket, vizsgákat, tárgyalásokat, tudni fogod előre melyik napokon leszel igazán lehengerlő, meggyőző, energikus, mely napok lesznek alkalmasabbak egy csendesebb jógára, filmezésre, mintsem az erdő feltérképezésére.

A női test minden nap változik, amennyire bonyolult szerkezet, annyira csodálatos, aminek optimális működésébe mi magunk tudunk leginkább beleszólni.

Hogyan gondoskodhatsz róla leginkább?

– Figyelemmel
– Tanulással
– Türelemmel
– Alkalmazkodással a mindennapi változáshoz
– Összhangba hozni az életritmusoddal

> Figyeld a tested jelzéseit,
> Ne akarj minden nap ugyanolyan teljesítményt elérni,
> Ne akarj mindig tökéletes eredményt,
> Engedd, hogy a tested diktálja a napi tempót,
> Akkor hozd ki a maximumot, amikor arra a leginkább alkalmas a tested!

Sportolóként bizonyára nehéz, sokszor lehetetlen minden formában eleget
tenni ezekért, mivel a naptár nem mindig hozzánk igazodik.  Azonban, ha az edzéseket, napi tevékenységeket és néhol a versenyeket tudod alakítani a saját ritmusodhoz, már sokat tettél hormonális egyensúlyodért, az egészségedért.

A tested működéséről, ciklusfigyelésről, táplálkozásról, életmód váltásról, sporttáplálkozásról hamarosan induló online programomban Te is tanulhatsz még többet, újakat, ahova szeretettel várlak!

Aktív, természetben és a konyhában töltött életemről oldalaimon olvashatsz.

Aktivani Őszi életmód program (Fb esemény)

Aktivani az Instagramon

Aktivani a Facebookon

Szeretettel,

Ani