Barion Pixel

ITRA Runners’ Quality index

ITRA Runners’ Quality index

2018. július 1-től a résztvevőknek lehetőségük van minősíteni az ITRA versenynaptárában szereplő rendezvényeket.

Futóknak és rendezőknek egyaránt hasznos ez az értékelés. A versenyzők elmondhatják mivel voltak elégedettek, mivel nem; a rendezők pedig levonhatják a tanulságokat, hogyan tudnák emelni versenyük színvonalát.

 

Egyre több a verseny, egyre nehezebb választani. (Mondjuk éppen Magyarországon sajnálatosan kevés az ITRA regisztrált rendezvény.) De ha lehet válogatni, biztosan szívesebben mennék egy ötcsillagos, kisebb, kevésbé ismert rendezvényre, mint egy agyonreklámozott kétcsillagosra.
Minden résztvevő értékelhet, nemcsak a teljes jogú ITRA tagok vagy ITRA regisztráltak. A kérdőív névtelen, 15 standard kérdést és opcionálisan 5 rendezői kérdést tartalmaz (azok nem számítanak bele az átlagba).
A versenyeredmények feltöltése után jelenik meg a kérdőív az ITRA honlapján és 60 napig lehet pontozni. A válaszlehetőségek:
1 gyenge
2 átlagos
3 jó
4 magas szintű
5 kitűnő
A pontokból súlyozott átlagot képeznek (pl. a résztvevők biztonságára vonatkozó kérdések súlya nagyobb) és a végeredményt közzéteszik a honlapon. A versenyrendezők részletesebb kimutatást kapnak, nevezetesen kérdésenkénti átlagot.

Hogyan szavazhatsz, hol találod a kérdőívet?

– A rendező küld egy linket e-mail hírlevélben.
– Az ITRA honlapon a Races/Results oldalon keresd meg a versenyt.
– Ha már regisztráltál az ITRA-nál, akkor lépj be a fiókodba és ott a Results fülön találod.

2019-ben:

Bükki Hard: 5* lett
Mátrabérc Trail: értékelés megnyílt
Kaptárkő és Nagy-Eged Trail: értékelés megnyílt

Rohoska Lajos
ITRA National Representatives