Barion Pixel

ITRA tag vagy? ITRA tag vagyok!

ITRA tag vagy? ITRA tag vagyok!

Sok félreértés létezik ezzel kapcsolatban.

Ha indulsz egy ITRA (Nemzetközi Terepfutó Szövetség)regisztrált versenyen és a rendezők beküldik a végeredményt, akkor az felkerül az itra.run honlapra. Ha még nem volt versenyzői profilod, automatikusan létrehoznak egyet az alapadataiddal, úgy mint név és születési év, majd pedig ehhez kapcsolják eredményed, eredményeid. Ez nem is egy igazi profil, nem tartozik hozzá felhasználói fiók (accont), ez csak egy adatlap, ú.n. runner file vagy runner space. Viszont bekerültél az ITRA adatbázisába, megtalálható leszel a honlapon a „Find a runner” menüpont alatt.

A következő lépcsőfok a regisztráció, a felhasználói fiók, profil, account vagy nevezzük bárminek létrehozása. Ez már egy igazi profil, feltölthetsz profil- és háttérképet, egyéb más személyes információt is megoszthatsz a közösséggel, követhetsz másokat és eseményeket stb. (Más közösségi platformokhoz hasonlóan.) Ne felejtsd el összekapcsolni az automatikusan létrejött (ld. előző bekezdés) runner space-edet a frissen regisztrált profiloddal. Fiókodba belépve közvetlenül tudsz reklamálni hiányzó, téves, duplikált stb. versenyeredményed miatt. Létrehozhatsz egy egészségügyi profilt is (Health space), ami elsősorban az elit versenyzők céljait szolgálja (ld. QUARTZ program), de sokunknak hasznos lehet. Beleírhatsz, feltölthetsz minden olyan kockázatot (pl. gyógyszerallergia, krónikus betegség, rendszeresen szedett gyógyszerek), vizsgálati eredményt, aminek ismerete egy baleset, rosszullét esetén akár életmentő is lehet. Ha nem teszed nyilvánossá, akkor ezekhez az adatokhoz kizárólag a versenyek orvosi stábja férhet hozzá.

A fentiek ingyenes szolgáltatások, minden regisztrált felhasználónak elérhetők. Ha teljes jogú ITRA tag szeretnél lenni, be kell fizetned a 8 EUR/év tagdíjat. Mit adnak cserébe? További statisztikákat saját és mások versenyeredményeiről, magasabb szintű hozzáférést az adatbázishoz. Szavazati jogot kapsz és választható leszel (képviselő, bizottsági tag). Köthetsz egy elég jó ár/érték arányú balesetbiztosítást (Souscrire). Szolgáltatásaiban és árában az ÖAVbiztosításához hasonlít, de mások a hangsúlyok. A helikopteres mentést pl. alacsonyabb értékhatárig fedezi, az orvosi ellátást viszont magasabbig.

ITRA tagok lehetnek még a versenyszervezők is; az egyesületek, szervezetek tagsági lehetősége viszont 2019-ben megszűnt. Egyedüli kivétel azIAAF (Nemzetközi Atlétikai Szövetség).

Rohoska Lajos
ITRA National Runner’s Representatives