Barion Pixel

Miért ne fussak télen? Azééé!

Miért ne fussak télen? Azééé!

Éreztem, hogy ma ez egy szar nap lesz. Úgy kezdődött, hogy kimentem hajnalban a kertbe, megnézni a kutyát. Kutyának néha izomgörcse van, a bal hátsó lába fehúzódik a hasába, konkrétan eltűnik. Állatorvos mondta, elfekszi, meg hülyén tartja, heverjen máshogy, tanítsam meg. Mondom, fasza, jótanács, ezért megérte tanulni sokat.

 

Azt mondja ha továbbra is bénán fekszik, akkor  masszírozzam reggelente. Azt hittem poén, de hajnalonként kutyacsülköt egyelek percekig a legerősebb BenGay-el. Utána azt lenyalja, és délig nyálniagara van a szájában. Érdekes állat. Na miközben masszíroztam, elfagyott mindenem, és friss vakondtúrást láttam a csontkemény földben. Atomvakond. Ekkor már futócuccban voltam..felvettem még a cipőm, elvittem suliba a gyerekeket..háromlábú nyálgép kutyát beraktam a kocsiba..kiszálltam az erdő szélen ..és katarzis!!: hazajöttem, hagytam a pics@ba a futást. Iszonyat hideg volt.

Most persze lelkiismeret furdalásom van és próbálok nektek írni, hogy miért kell futni télen is, nem feladni a hidegben sem. Ezt valójában magamnak kell írnom, de így könyebb, tehát olvassátok szeretettel. Helfer tünetcsoportnak hívják, amit csinálok, tudom én, nem kell kommentben trollkodniJ:

 

„A helfer szindróma leírása Schmidbauer nevéhez fűződik az 1970-es években. A tünetegyüttes a burnout rokona, de főként a segítő foglalkozásúakra vonatkozik. A szakember saját bizonytalan személyiségét mások segítése során szeretné egyensúlyba hozni. Ehhez szakmáját mint közvetítőt használja, ahol sérült egója megkapja a kielégítő kompetencia érzést, miközben igyekszik a függőség különböző formáinak fenntartásában a segítettek felé.”

Azért jó télen futni mert mindent rá lehet fogni a hidegre, mikor futótársak oltanak, tehát nekünk lelkes amatőröknek ez a csúcsidőszak valójában!!:

 • De disznóra meghíztál karácsonykor: Áá csak a sok aláöltözet
 • Mekkora beled van tesó?: Kacsatoll Tvshop derékmelegítő van rajtam, anyámtól kaptam, duplán van körbetekerve.
 • De szar formában vagy, csak döcögsz: Nem tudok bemelegedni ilyen hidegben
 • Mindig ilyen hombár fejed volt, vagy beigliface lettél? : Nem dehogy csak apám sapkája van rajtam
 • ., az toka rajtad? Sál te kocsog.
 • Miért vagy ilyen csiga?: Rénszarvasos kecsua zokniban szúrja a szarv a bokám.
 • Miért nem jössz gyorsabban? Takony belefagyott az orromba, nem kapok levegőt
 • Pulzus nem alacsony? Garmin hidegben mindig kevesebbet mutat, szorozni kell kettővel
 • Miért szartál ilyen sokáig? Eskü nem pihenni álltam meg, csak belémfagyott.
 • Szerintem túlöltöztél ezzel a magashegyi tollkabáttal illetve csizma van rajtad?!! Edzőm mondta, sokat legyek terepen, alacsony pulzussal. Most négy órát forralt borozok Normafán, kell a kabát, hosszú edzés van.
 • De mokány páva színekben pompázol ember cuccilag! Ha elalszom a vadetető szénájában miután eltévedtem, megtaláljanak.
 • Aztán miért futsz a hegyen prémes rózsaszín Májkel Korsz fülvédőben? A Despacito srácok latinok, ha nincs elég meleg nekik, elhallgatnak a fülemben.
 • Miért nem edzel rendesen? .mert kurva messze van még minden Trail és az UTH, szóval kopjál le rólam és most már csak azért sem szállok ki a kocsiból. Gyökér.!!

 

És persze lehet igazi jó deres, havas, angyalkás, vörösorros szelfiket csinálni, patakban csúszkálni, bogárfelhő nélkül futni és jeges iso kupakot szopogatni.

Tehát itt a tél, itt a Karácsony, de a futó, még ha kicsit bohókásabbra is veszi, de terepfut. Na jó, úgy csinál, mintha.

Áldott, futócuccban gazdag Jézuskát mindenkinek!

Tsok

Chevy Van