Moonvalley Diaries receptek 1.

Moonvalley Diaries receptek 1.

Unod már a régi recepteket, kevés hozzávalót találsz télen? Ha nincs ötleted, mit is főzhetnél hétvégén, amitől jobb kedvre derülsz a ködös-szürke időben, ajánlok egy menüt egyenesen Emelie Forsbergtől. Szerintem Kilian Jornetnek jó dolga van. A desszert akár futás előtt vagy reggelire is remek lehet.

Tromsoi kevert sütött egytálétel (4 személyre)

  • 200 gr alga (helyettesíthető spenótlevéllel)
  • 2 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ¼ brokkoli szárával együtt
  • ¼ karfiol (levelével együtt, ha még rajta van)
  • szezám olaj
  • 200 gr rókagomba (helyettesíthető aromás gombafajtákkal: pl.: barna csiperke, vargánya)
  • 1 ½ evőkanál zöld curry paszta, vagy piros (ki melyiket szereti)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 100 ml tamari vagy szója szósz
  • 1 evőkanál pirított szezámmag a tetejére

Fotó: Moonvalley Diaries

Tegyük forrásban lévő vízbe az algát 15 percre (spenótlevelet pároljuk meg), vágjuk vékony kis darabokra a répát, pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, válasszuk szét a brokkoli és karfiolrózsákat (Emelie a kisebb fejűeket javasolja).
Hevítsük fel (mérsékelten) a szezám olajat egy wokban vagy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a zöldségeket és a gombát. Néhány percig süssük,  adjuk hozzá a curry pasztát, a reszelt gyömbért és a szója szószt. Amikor kész, szórjuk meg szezámmaggal. Tálaljuk rizzsel, vagy kölessel.

 

Rizs puding:

  • 400 ml barna rizs (vagy jázmin)
  • 200 ml quinoa (szerintem mérőpohárba öntiJ)
  • 400 ml növényi tej (mandula, kókusz vagy zab)
  • 2 fahéj darab
  • 1 vanília rúd
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál agave szirup (ízlés szerint, én mézet tennék, de üresen is ízes)

 

Főzzük meg hagyományos módon a rizst, amikor már kezd puhulni öntsük hozzá a quinoát és egy kevés extra adag vizet, amikor az lefő róla, öntsük rá a növényi tejet, adjuk hozzá a fahéjat, a sót, és kaparjuk bele a vanília-rudat. 10 percig alacsony hőfokon főzzük.

Öntsük le agave sziruppal vagy mézzel, adjunk hozzá fagyasztott (télen) bogyós gyümölcsöt.

Fotó: Moonvalley Diaries

 

Forrás: Emelie Forsberg, Mimmi Kotka, Ida Nilsson: Monvalley Diaries

Megjegyzéseket praktikusságból és alternatív javaslatképpen fűztem hozzá.

Fordította Michtiov Emese, a Zergetalpak futóblog szerzője.

Michtiov

IRATKOZZ FEL
A TEREPFUTÁS.HU HÍRLEVELÉRE!

Köszönjük, hogy feliratkoztál!

Beküldés közben hiba lépett fel. Kérjük, hogy töltsd ki újra!

Felelősségem és elmeállapotom teljes tudatában kérem, hogy a Terepfutás.hu hírlevelet küldjön nekem!