Barion Pixel

Terepfutó mondások

Terepfutó mondások

A terepfutó egy különleges fajta.

1. „Ha van benne aszfalt, akkor az nem számít.” A terepfutók nagyon határozott álláspontot képviselnek abban a tekintetben, hogy mi számít (és mi nem) terepfutásnak. Azaz a „városi trail”, ami sohasem távolodik el 5 km-él jobban a legközelebbi Starbuckstól, nekik nem számít annak.

2. „Tudod, hogy vizes lesz a lábad, ugye?” Sohasem tudhatod, hogy egy terepfutás során milyen körülményekkel fogsz találkozni, vagy hogy mikor kell átugranod egy patakot.

3. „Azok a cipők túlságosan tisztának tűnnek… Biztos vagy benne, hogy nem aszfaltfutó vagy?” Bármelyik elhivatott terepfutó megmondja neked, hogy a tiszta cipő nem olyan dolog, amivel találkozni fogsz az ösvényeken.

4. „Igen, az a rész kicsit technikás lesz.” A „technikás” egy általános kifejezés a trükkös terepre. Ez jelenthet sziklákat, nehéz ereszkedéseket, vagy bármi mást, ami arra kényszerít, hogy ne csak a kardiovaszkuláris edzettségedre támaszkodj.

5. „Eltévedés nem létezik, csak plusz kilométerek.” A terepfutók nem ijednek meg egy kisebb kitérőtől. Olyan típusú emberek, akik biztosak benne, hogy egyszer csak megtalálják a helyes utat.

6. „Kő ment a cipőmbe, majd utolérlek.” A kövek a cipőben elkerülhetetlenek.

7. „Pisilnem kell, majd utolérlek.” A jó dolog az, hogy sokkal könnyebb fák mögé bújni az erdőben, mint az utakon.

8. „Mountain bike!” Jó eséllyel ez az egyetlen közlekedési eszköz, amivel az ösvényeken találkozni fogsz. Esetleg egy ló, ha olyan helyen futsz.

9. „Hűha, láttad azt a szarvast/kígyót/nyulat/rókát/madarat?” Az utakhoz képest terepen drámaian megnő annak az esélye, hogy vadakat láss. Ez egyike a legélvezetesebb dolgoknak.

10. „Gondolod, hogy ez magánterület?” Gyakran nem lehetsz benne teljesen biztos, technikailag kinek a területén vagy. De az biztos, hogy nem azért vagy ott, hogy bármilyen kárt okozz, vagy hogy a lábnyomodon kívül bármit ott hagyj, úgyhogy ez valószínűleg nem jelent problémát.

Az eredeti cikk itt lakik. 

Fordította: Hantosi Zsotyek