Barion Pixel

West Highland Fling Race by Gergő

West Highland Fling Race by Gergő

Gergő vagyok, kezdő futó de egyre nagyobb függő 🙂
Skóciában élek már jópár éve és itt is kezdtem mozogni.
Tavaly kezdtem hosszabb távok felé fordulni és igy hallottam erröl a versenyről is egy ismerőmtől.
A verseny a West Highland Way turista útvonalon zajlik ami Glasgowból(pontosabban Milngave kisvárosából) tart Fort William-ig. Ezen az útvonalon rendezik még a West Highland Way ultrát is ami a teljes útvonalon tart (148km).
A Highland Fling ultra az útvonal alsó szakaszán Tyndrum nevü helysègig tart. 85km 2000 szinttel. Nevezés feltétele egy legalább 5 órás maraton. Sorsolás van a kb 1000 helyre(idén 1200an jelentkeztek) amiből kb 850 induló lett és 673 célba érkező. A nevezés 75 font volt idén, ami nem olcsó de a rendezvény non profit. 5 frissítő pontból 4re lehetett csomagot küldeni, de egyébként csak vìz ès néhol kóla volt. Viszont volt egy asztal minden ponton ahova kitehetted az olyan frissítödet amit nem akartál magaddal vinni tovább, én a mezöny első harmadában már végig tele asztalokat láttam, simán megoldható lett volna a verseny egy kulaccsal.
Az ùtvonal több mint amit a 2000 szint mutat. Nehézségre talán mint a Piros85, pályacsúcs 6:48, idei legjobb 7:08, szintidő 15 óra.
20 kili futható szakasz kisebb emelkedőkkel.
500méteres hegy megmászása.
30kili sziklamászás( a Loch Lomond két sziklás hegy völgytava és mi jobbról kerültük a sziklafalon lévő ösvényen).
A tavat elhagyva jött az utolsó 20-as futható szakasz felénél egy 500 körüli heggyel. Persze végig hullámzott az útvonal de ez Skóciában alap.
Célba érkezés vörös szönyegen, rengeteg kolompoló, biztató szurkoló sorfala között felemelő volt.
Célba érkezés utàn sátorban sör (2fèle lager, barna) kávé tea iso leves(sűrű) víz, keksz, flapjack, csoki. Amit kértél és ha fàradt voltál csak leültél és odahozták. Ha volt célba küldött csomagod akkor odahozták neked. Volt öltöző sátor és zuhanyzók(nemenként 8-8). Masszázs is ingyenes volt és még sokat se kellett várni mert 8an csinálták.
Befutó csomagban technikai pólò, csősál, autó matrica, pezsgő, szponzor kulcstartó, szponzor kedvezménykártya. Ès persze érem a nyakba.
Személyes élmény: egy félresikerült aszfaltos ultra után csakís a teljesítés céljával áltam neki, persze nem akartam a kifizetett 15 órât végig a pályán tölteni.
Amit tudtam megfutottam de igyekeztem nem meghalni. Kicsit mondjuk sikerült a végère de még a végén is elözgettem ùgyhogy mások se bírhatták jobban.
Befutó nagy élmény volt, meghatodtam és olyat csináltam amit amúgy ritkán, mosolyogtam(mondjuk a képeken épp nem látszik). Official time: 10:41:02 158th/673 finisher
Üdv Bajzáth Gergő
U.i.: Köszönöm a felkészítést edzőmnek,  Mag Erikának!