Barion Pixel

Bemutatkoznak a Scott cipők

Bemutatkoznak a Scott cipők

A SCOTT története 1958-ra nyúlik vissza Charley French speciális alumínium ötvözetének feltalálásával, amivel forradalmasították a téli síbotok gyártását. Charly megszállott hegyimádó volt, és megpróbált minden általa is használt felszerelést még jobbá tenni, tovább fejleszteni. A SCOTT cég folyamatos tökéletességre való törekvésével és módszertani pontosságával mindig is a sportipar úttörője volt, és ez a filozófia fémjelzi a mai napig is a márkát. Az elmúlt 62 év másról sem szólt, mint újító megoldások fejlesztéséről a sporteszközök egyre szélesebb körében. A SCOTT nevéhez köthető például a motorsportban az első műanyag motoros csizma, a kerékpároknál az első aerodinamikus kormányrúd, a karbon vázas sílécek és maximális védelmünket szolgáló innovatív gerinc protektorok és bukósiakok gyártása.

A SCOTT futócipők 2006-ban kerültek piacra. A müncheni Műszaki Egyetemmel együttműködve, Veit Senner sportfelszerelések és sporteszközök professzorának vezetésével, egy egyedülálló gépet terveztek, fejlesztettek és építettek, aminek a segítségével a futófelületek különböző talajviszonyokon való tapadását vizsgálják és tesztelik.

A kapott eredményeket használják fel a futócipők talpazatának optimális kialakításához. A SCOTT futócipők kínálatában az aszfalt cipők mellett széles választékban megtalálhatóak a különböző terepviszonyokra kifejlesztett egyedi talpmintázattal rendelkező professzionális terepfutó cipők, és nagy hangsúlyt fektetnek a terepfutó versenycipőkre is.

Kép: scott-sport.com

 

Idén kerül bemutatásra a SCOTT SUPERTRAC RC 2. modell, ami a SCOTT egy korábbi ikonikus cipőjének egy továbbfejlesztett változata.

A középtalpnál használt KINETIC FOAM+ anyag azonos csillapítás mellett 14%-al több energiát ad vissza, mint a hagyományos EVA konstrukció.

A SUPERTRAC család darabjait, elsősorban a sziklás, kavicsos terepre fejlesztették ki. Ezért a talp kiképzésénél fontos szempont volt, hogy a gyors, éles váltásoknál, hirtelen fékezéseknél is stabil maradjon a lábunk. A RADIAL TRACTION talpazat bordázatának tervezésénél az erős tapadás mellett az is szempont volt, hogy a talpazatra került sár vagy iszap ne tudjon a cipő talpán maradni, hanem könnyedén leváljon, ezzel is csökkentve a megcsúszás esélyét.

Kép: scott-sport.com

 

Az idén debütál a KINABALU ULTRA RC profi terepfutó versenycipő, amit kimondottan az Ultra Maraton versenyekre készítettek. Talpazata HYBRID talpazat, ami gyors, puha és kényelmes. A cipő súlya mindössze 270 gramm, és a dropja 8 mm. A bemutatásból nem maradhat ki a KINABALU RC versenycipő, az ide kollekció egyik legfeltűnőbb darabja. Kimondottan gyors terepre, gyors futáshoz tervezték. Ez a modell nem csak terepre, hanem az aszfalton vagy mesterséges felületen megrendezésre kerülő versenyekre is alkalmas. Súlya a férfi modelleknek 255 g és a dropja mindössze 3 mm. A SCOTT összes modelljét eRIDE talpazattal gyártják. A Rocker forma szilárd platformja végig vezeti a talpat a gördülés folyamatán és csökkenti a lábboltozat deformációjából adódó energiaveszteséget.

A SCOTT csapat büszkeségei, Ruth Croft, Jo Meek, Elise Chabbey, Emely Hawgood, Cody Lind, Andy Symonds, Alexis Sevenec és Alex Nichols, akik már több világverseny győztesei, és tapasztalatukkal segítenek, hogy a SCOTT cipők minden körülmények között segítsék és támogassák a futás szerelmeseit a határaik leküzdésében.

Légy te is részese a SCOTT futócipők által nyújtott kényelemnek és előnyöknek.

A SCOTT futócipők és kiegészítők elérhetőek a www.newmotion.hu/termekek/futocipok/ oldalon illetve a viszonteladóknál.

#NO SHORTCUTS